Politie Drenthe

Dinsdagmiddag

Assen 18-01-2005

Fietsverlichtingscontrole
EMMEN De politie heeft dinsdagmorgen tussen 7.00 uur en 8.00 uur een verlichtingscontrole gehouden bij de Oude Meerdijk. Tegen 25 fietsers is proces-verbaal opgemaakt wegens het fietsen zonder verlichting.

Fietser botst op auto
KLAZIENAVEEN Een 62-jarige vrouw uit Klazienaveen verleende dinsdagmorgen geen voorrang aan een voor haar van rechtskomende bestuurder van een personenauto. De vrouw fietste op de Langestraat en op de kruising met de Molenwijk dacht zij dacht nog net voor de 48-jarige bestuurder uit Klazienaveen langs te kunnen. Een botsing was het gevolg. De vrouw had lichte verwondingen in haar gezicht. Het ambulancepersoneel heeft haar verwondingen bekeken en naar de huisarts gebracht. Zowel de auto, als de fiets raakten licht beschadigd.

Winkelinbraak
PEIZE Mensen die beschikken over meer informatie over de winkelinbraak die in de nacht van maandag op dinsdag heeft plaatsgevonden, worden gevraagd te bellen met de politie via 0900-8844. Dinsdagmorgen meldde de politie in een persbericht dat er is ingebroken in een supermarkt aan de Hoofdstraat. De daders hebben met behulp van een tegel een ruit ingegooid en zich de toegang tot de winkel verschaft. De buit bestond uit tabak en sigaretten. Agenten hebben inmiddels buurtonderzoek verricht, maar vragen getuigen zich te melden.

Inbraak in schuur
EMMEN Uit een schuur achter een woning aan de Warmeerweg is tussen maandagavond 22.00 uur en dinsdagmorgen 11.00 uur ingebroken. Uit de schuur zijn twee Batavusfietsen meegenomen ter waarde van ongeveer 2000,-. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.