NMBS

Werkonderbreking bij de Franse spoorwegen op 19 januari

18/01/2005

90% van het Thalysverkeer en de Eurostartreinen zouden echter normaal rijden

Door een stakingsactie zou het treinverkeer op het Franse net vanaf vandaag 18januari om 20h00 tot donderdag 20 januari om 8h00 verstoord kunnen worden. Op woensdag 19 januari zou dit ook invloed kunnen hebben op het treinverkeer tussen België en Frankrijk.

De Eurostar-dienstverlening zou normaal moeten verlopen, en 90% van de Thalystreinen rijden normaal, behalve:
· tussen Brussel-Zuid en Paris-Nord, de treinen van 15u25 met vertrek vanuit Paris-Nord en van 06u40 en 19u10 met vertrek vanuit Brussel-Zuid worden opgeheven;
· de verbinding Luik- Namen- Paris-Nord zal deze dag niet rijden;
· een vertraging tot 30 minuten is mogelijk voor enkele treinen.

De TGVs Brussel-Zuid (vertrek 7h04) Bordeaux en Brussel-Zuid (9h25) Nice rijden aanstaande woensdag niet. In de andere richtingen vallen de TGVs Nice Brussel-Zuid (aankomst 18h36) en Bordeaux Brussel-Zuid (aankomst 20h47) ook weg.

Ook de klassieke internationale treinen die via Frankrijk moeten rijden, kunnen hinder ondervinden van de actie. · Op woensdag is er geen treinverkeer mogelijk naar en van het station Lille-Flanders. Hierdoor worden op de verbinding Antwerpen-Rijsel en Liers-Rijsel de IC C-treinen beperkt tot Moeskroen en de IC D-treinen tot Doornik.
· Op de as Brussel-Zwitserland/Italië zouden de Vauban- en Iris-treinen normaal moeten rijden. De Jean Monnet-trein rijdt niet op woensdag 19 januari en wordt tot Mulhouse beperkt op dinsdag 18 januari.

Klanten met een geldig vervoerbewijs met bestemming Frankrijk of die door Frankrijk zouden moeten reizen, en omwille van deze actie hun reis wensen te annuleren of uit te stellen, kunnen zonder problemen en zonder kosten een terugbetaling van hun ticket krijgen of - volgens beschikbaarheid hun ticket omruilen.

Voor meer informatie kan de klant terecht in de stations, de infokantoren of op het centrale infonummer 02/528 28 28. Voor inlichtingen over Thalys kan men bellen naar 070/66 77 88.