Gemeente Barneveld



Jubileumactiviteiten Biologisch centrum

Afbeelding bij bericht

In 2004 bestond het biologisch centrum Het Koetshuis 25 jaar. Gedurende het schooljaar 2004/2005 zal hier aandacht aan worden besteed voor de scholen.

Vanaf 17 januari 2005 tot en met 24 maart 2005 vindt de tweede jubileumles Reeënsprongen in Nederland plaats. Bijna alle scholen voor primair onderwijs in de gemeente Barneveld hebben zich aangemeld om Het Koetshuis te bezoeken. Elke dag, op enkele dagdelen na, zijn er wel leerlingen aanwezig in het centrum. De lesstof is deze keer gebaseerd op het niveau van de groepen 5 en 6 van het primair onderwijs. Deze les is in samenwerking met de Vereniging Het Reewild samengesteld. Genoemde Vereniging heeft ook materiaal beschikbaar gesteld voor de les in het biologisch centrum. Zo zijn er o.a. diverse geweien, gebitten, opgezette reeën en edelherten te zien. De leerlingen kunnen diverse opdrachten uitvoeren, zoals het maken van een pootafdruk (gips), het bekijken van een video en vragen hierover beantwoorden, een ganzenbordspel spelen, de leeftijd bepalen van herten naar aanleiding van het gewei en het gebit enz. Aan het eind van het bezoek van deze les, krijgen alle leerlingen een verrassing mee naar school!

De Vereniging Het Reewild heeft gedurende deze lesperiode een informatiestand staan in het biologisch centrum Het Koetshuis.

Op zaterdag 19 maart 2005 wordt er ter gelegenheid van het jubileum een open dag gehouden voor jong en oud!

Barneveld, 18 januari 2005