Gemeente Moerdijk


AANSLAGEN LOPEN MAAND VERTRAGING OP

De aanslagen van de gemeentelijke belastingen vallen niet eind februari, maar eind maart bij de inwoners van de gemeente Moerdijk op de mat. De oorzaak is een vertraging bij het taxatiebureau.

De gemeentelijke aanslagen zijn gebaseerd op WOZ-taxaties uitgevoerd door TOG Nederland. Deze taxaties zijn in de afgelopen maanden door de gemeente, met behulp van een extern ingehuurde taxateur, gecontroleerd. De gemeente heeft de uitgevoerd taxaties goedgekeurd.

Tot half december, de datum voor het aanleveren van de definitieve taxaties door de centrale vestiging van Tog Nederland, liep alles volgens schema. Toen is het technisch misgegaan. Door onjuiste bestandsaanleveringen is een vertraging opgelopen.

Deze ommissie leidt tot een vertraging van een maand in de aanslagoplegging aan de inwoners van de gemeente Moerdijk. Zij kunnen wel, zoals gebruikelijk, in tien termijnen de aanslag betalen. De laatste betalingstermijn verschuift echter naar januari 2006.

Het college heeft TOG Nederland aansprakelijk gesteld voor eventuele schade. Burgemeester en wethouder hechten eraan te verklaren dat de technische problemen los staan van de kwaliteit van de taxaties door TOG Nederland.