FNV

Leden Aldi wijzen contracten nieuwe filiaalleiders af

De leden van FNV Bondgenoten hebben het voorgestelde contract voor de nieuwe filiaalleiders bij Aldi afgewezen. Wel stemden zij in met de zogenaamde allonge, waarin de arbeidstijden en bonusregeling zijn opgenomen.
"In het nieuwe contract is het dusdanig onduidelijk wat het nieuwe inkomensniveau gaat worden, dat de leden er niet mee akkoord wilden gaan", zegt vakbondsbestuurder Jos Brocken.

Na jarenlang getouwtrek is het de bond gelukt de arbeidsduur en bonusregeling opgenomen te krijgen in een allonge, ofwel bijlage. Daarmee hebben de leden ingestemd. Maar voor nieuwe filiaalleiders wil Aldi toch weer wijzigingen in de regeling. Deze kunnen de beloning volgens de leden ernstig verminderen; voor hen een reden om niet met het contract akkoord te gaan.

FNV Bondgenoten heeft Aldi in een brief van de uitslag op de hoogte gesteld. Brocken: "Als Aldi het echt van belang vindt om met ons tot overeenstemming te komen en de uitslag van de ledenraadpleging te erkennen, dan zal Aldi ons uitnodigen voor nader beraad. En anders gaan wij met onze leden overleggen over verdere stappen."

Attachments:
Brief aan Aldi.doc
Pamflet Aldi.doc