Gemeente Amsterdam

Wanted 2005
R&B en hiphop talent gezocht
18 januari 2005 - Ingrid Breed
In 2005 organiseert Stichting GRAP voor de zesde keer Wanted, de Amsterdamse talentshow voor R&B en hiphop acts. Meedoen aan deze competitie kan een goede start van je muziekcarriere betekenen.

Grote Prijs van Nederland

Succesvolle muzikanten als Ali B en Lange Frans en Baas B (D-Men Entertainment) zijn ooit begonnen als deelnemer van Wanted. De winnaar krijgt naast prijzen als studiotijd ook een plaats in de regiofinales van de Grote Prijs van Nederland, categorie hiphop. In maart en april starten de voorrondes op verschillende podia in Amsterdam. Inschrijven voor Wanted kan nog tot 15 februari.

Vier talentenshows

Wanted 2005 geeft Amsterdams R&B en hiphop talent een kans zich te presenteren aan publiek, media en muziekindustrie. De winnaar krijgt een plaats in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland. Wanted bestaat uit vier talentshows in maart en april, een halve finale op 13 mei in Paradiso en de Most Wanted finale. Na afloop van iedere Talentshow kiest de jury een act die naar de Wanted Semi-Final gaat. Deze wordt aan het eind van de avond bekend gemaakt. De overige halve finale plekken worden ingevuld door vijf wildcard acts.

Inschrijven kan tot 15 februari 2005!

Inschrijven kan via het online inschrijfformulier. Stuur of breng daarnaast je demo, biografie en promotiefoto naar Stichting GRAP, postbus 10928, 1001 EX Amsterdam. Bezoekadres: Beurs van Berlage, ingang Oudebrugsteeg 11 Amsterdam (ma t/m vr 12:00- 17:00).

Harvey HBM

Wanted 2004

Harvey HBM won op 10 juli de finale van Wanted. HBM bestaat uit zanger Harvey, gitarist Breklyn en beatboxer Madtrack. De jury sprak van een "gedreven en veelbelovende act" en "Ieder lid heeft een eigen toegevoegde waarde". De andere Most Wanted acts van 2004 waren Kimo, Yes-R en CMC. HBM vertegenwoordigde Amsterdam tijdens de regiofinale West van de Grote Prijs van Nederland (categorie R&B en hiphop). Hij stond vervolgens ook in de finale van de GRote prijs op 3 december in Paradiso. Daarnaast won HBM een waardecheque ter waarde van EUR 500 van Dijkman Muziekinstrumenten en een zomertour langs Amsterdamse festivals, waaronder de Uitmarkt en het Over het IJ-festival.

Over GRAP

Doelstelling van GRAP is het promoten van Amsterdamse popmuziek. Naast Wanted organiseert zij ook andere competities, showcases en festivals zoals de Amsterdamse Popprijs, Mooie Noten, Turntablized, SPITT en Amsterdam Breakz. Ook biedt de GRAP advies en informatie aan bands en acts en zij is intermediair voor organisaties en stadsdelen.

Meer informatie: Stichting GRAP, T: 020.4208160,E: info@grap.net - www.grap.net.

© Gemeente Amsterdam