Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 18 januari 2005

(

Leiden Verdachte van inbraak aangehouden
De politie hield dinsdagmorgen 18 januari in Leiden een 35-jarige man uit Leiden aan. De man wordt er van verdacht in de nacht van 7 op 8 januari jl. te hebben ingebroken in een woning aan de Evertsenstraat. Daarbij werden een aantal goederen waaronder sieraden en wijn gestolen. Uit het politieonderzoek kwam de verdachte naar voren en kon vandaag worden aangehouden. De verdachte is ingesloten. De politie zet het onderzoek tegen hem voort.

Roelofarendsveen Aanrijding
Op dinsdag 18 januari ontstond rond 12.25 uur een aanrijding op de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam waarbij vier auto's betrokken waren en vier gewonden vielen. De oorzaak van dit ongeval is een 45-jarige automobilist uit Delft die inreed op een langzaam rijdende file. Door de klap schoven drie auto's voor hem op elkaar. De gewonden waren een 40-jarige bestuurder van een auto, hij kwam er af met schaafwonden, een 24-jarige inzittende van één der auto's en afkomstig uit Purmerend klaagde over haar rug, de 45-jarige veroorzaker van het ongeluk die nekletsel opliep en een 39-jarige inzittende van één der auto's die nek- en rugletsel opliep. Deze twee laatste gewonden werden overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Ter Aar Getuigen van berovingen gezocht
In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari 2005 heeft er omstreeks 02.30 uur en 03.05 uur op de Aardamsweg ter hoogte van de Lijsterbeslaan te Ter Aar, respectievelijk een poging tot een beroving alsmede een geslaagde beroving voorgedaan. Hierbij zijn voorzover bekend twee daders betrokken in de leeftijd van 18 a 25 jaar. De slachtoffers werden beiden door één van de daders met een mes bedreigd waarna om hun geld en GSM werd gevraagd. Het eerste slachtoffer had echter niets bij zich en heeft meerdere malen hard om hulp geroepen. Daarop is de dader onverrichterzake in een gereed staande auto gestapt waarin een mededader zat en zijn zij weggereden. Kort daarop heeft zich een geslaagde beroving voorgedaan ter hoogte van de Zwanelaan waarbij het slachtoffer onder bedreiging van het mes haar GSM heeft moeten afgeven. Omstreeks 03.15 uur hebben de daders waarschijnlijk nog iemand willen beroven, maar hebben daarvan vermoedelijk afgezien bij het horen van politiesirenes. De daders maakten bij de berovingen gebruik van een personenauto, mogelijk van het merk BMW, donker van kleur en waarvan het kenteken mogelijk begint met, dan wel gelijkt op, de lettercombinatie GZ.

De politie is op zoek naar getuigen die op of omstreeks genoemde tijdstippen iets hebben gezien of gehoord wat verband houdt met deze beroving en poging beroving. Mogelijk dat de daders zich al ruim voor de beroving in de omgeving van Ter Aar hebben opgehouden en is dat bij bewoners en/of uitgaand publiek opgevallen. Indien u iets heeft gezien of is opgevallen, wordt u verzocht om contact op te nemen met de politie Roelofarendsveen via telefoon 0900-8844.

Alphen a/d Rijn Tasjesroof
Een 63-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn werd dinsdag 18 januari rond 12.00 uur het slachtoffer van een tasjesroof. De vrouw reed met haar brommobiel over het fietspad aan het Dijkslootpad toen een ongeveer 15-jarige jongen haar op een fiets naderde. De jongen pakte in het voorbijfietsen de handtas en reed er mee weg. De politie hield even later op de Kalkhoven weg een jongen aan die aan het signalement van de tasjesrover voldeed. Bij nader onderzoek bleek deze jongen niets met deze zaak te maken te hebben. Met excuses van de politie mocht hij snel weer het bureau verlaten. De politie zet het onderzoek voort.

Bodegraven Mishandeling
Een 14-jarig meisje uit Bodegraven werd op dinsdag 18 januari rond 13.45 uur op het Stationsplein mishandeld door een 15-jarige plaatsgenoot. Het meisje was onderweg van de trein naar de fietsenstalling toen zij door de jongen werd belaagd en uitgescholden. Er ontstond een handgemeen waarbij het meisje ondermeer een bloedneus opliep. Een conducteur scheidde de vechtenden. Nadat het meisje bij de politie aangifte had gedaan van mishandeling werd korte tijd later de verdachte aangehouden. De aanleiding voor de mishandeling is vermoedelijk een verbroken relatie. De politie onderzoekt de zaak en maakt proces-verbaal op.

Moordrecht Aanrijding
Op de Schielands Hoge Zeedijk ontstond rond 15.25 uur een frontale aanrijding tussen een vrachtauto en een personenauto. Beide voertuigen raakten van de Dijk. De personenauto kwam daarbij in het water van de IJssel terecht. De bestuurster raakte bekneld en moest door de hulpverleners uit de auto geknipt worden. Een kind dat bij de vrouw in de auto zat is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis. De vrachtautobestuurder bleef ongedeerd.
Bij het opmaken van dit persbericht ontbrak nadere informatie over dit ongeval.

Gouda Mishandeling
De politie heeft dinsdag 18 januari 4 jongens uit Gouda van 14 en 15-jaar verhoord over hun aandeel bij een mishandeling van een 13-jarige jongen uit Waddinxveen. De mishandeling gebeurde op woensdag 15 december rond 13.15 uur nabij de Winterdijk. De jongens kwamen het slachtoffertje tegen en schopten en sloegen hem. De jongen deed aangifte. Alle betrokkenen kenden elkaar en hadden al eerder ruzie met elkaar gehad. De politie maakt proces-verbaal op.


Gouda Getuigen gezocht van mishandeling

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de verwondingen van een 44-jarige man uit Gouda. Zaterdag 15 januari omstreeks 17.00 uur werd de man met een hoofdwond op de Groen van Prinsterensingel, ter hoogte van sporthal 'De Mammoet', aangetroffen. Omdat de man stuiptrekkingen had werd vermoed dat de man een epilepsie aanval had gehad. Uit onderzoek is gebleken dat de Gouwenaar hoofdletsel, diverse gebroken ribben en blauwe plekken heeft over het hele lichaam. De politie wil in contact komen met getuigen. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnumer 0900 - 8844.


Bergambacht Getuigen gezocht van inbraak

Zaterdag 15 januari omstreeks 01.30 uur vond er in een bedrijf aan de Transportstraat een inbraak plaats. De 54-jarige eigenaar uit Bergambacht kwam op het alarm af en werd geconfronteerd met drie donker geklede inbrekers. Tussen de mannen heeft een gevecht plaatsgevonden waarbij de eigenaar diverse klappen heeft opgelopen aan het hoofd en de rug. Hierop zijn de verdachten gevlucht in een donker kleurige stationwagen. De auto heeft in het gevecht schade opgelopen waaronder een gebroken voorruit en deuken in het plaatwerk. De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. Inmiddels is bekend dat het gaat om vermoedelijk een Audi A4 Avant van het modeljaar omstreeks 2000. De politie vraagt getuigen zich te melden die de auto hebben gezien in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 januari. Misschien zijn er mensen die de auto hebben gezien na de inbraak en/of iets kunnen vertellen over de rijrichting van de auto. Mogelijk is de auto ter reparatie aangeboden bij een autoschadebedrijf. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844.


------------------------------------- einde berichten -----------------------------------------------------------


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --