Gemeente Helmond


---

Basisschool t Hout ontvangt Brabants VerkeersveiligheidsLabel

V.l.n.r. dhr. Dörr (BVL-adviseur), Seef (BVL-mascotte) en dhr. Van Kemenade (directeur obs 't Hout) Op vrijdag 14 januari heeft basisschool 't Hout het Brabants VerkeersveiligheidsLabel (BVL) ontvangen. Dit omdat de school voldoet aan de eisen die de provinciale BVL-commissie stelt op het gebied van verkeersonderricht en
-veiligheid in en om de school. Middels een ludieke actie -waarin de BVL-mascotte Seef de zebra een rol speelde- heeft de school de plaquette gekregen die hoort bij het BVL.

BVL is een keurmerk
Het BVL is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die verkeersveiligheid op en rond de school structureel oppakken. Een school moet een traject volgen met structurele maatregelen en activiteiten in vijf hoofdcategorieën:

1. Schoolorganisatie.

2. Verkeerseducatie in de klas.

3. Praktijkprojecten.

4. Schoolomgeving.

5. Communicatie met en betrokkenheid van ouders.

Tweede school in Helmond die BVL haalt
't Hout heeft als tweede Helmondse basisschool (na de Wilhelminaschool) voldaan aan de criteria die het BVL stelt. In Brabant doen inmiddels 500 scholen mee, waarvan 188 het label hebben behaald. In Helmond nemen 16 van de 32 basisscholen deel aan het BVL-traject.

Onderdeel Verkeersveiligheidsplan
Het BVL-project wordt getrokken door de provincie in samenwerking met de deelnemende scholen, de gemeente en de belangrijkste verkeersveiligheidspartners. In Helmond speelt het Platform Verkeersveiligheid Helmond een actieve rol bij de ondersteuning van scholen die deelnemen aan het BVL-project. Het platform werkt ook mee aan het realiseren van het gemeentelijke verkeersveiligheidsplan. Hierin staat als doelstelling dat in 2010 álle basisscholen in Helmond het BVL-label gehaald hebben en alle middelbare scholen met een BVL-traject gestart zijn. Het platform gaat op korte termijn de 16 niet-deelnemende basisscholen en alle middelbare scholen benaderen.

Platform Verkeersveiligheid Helmond
Het platform bestaat uit zowel overheidsinstanties als belangenvereniging, te weten: gemeente Helmond, politie Brabant Zuid-Oost, 3VO, Fietsersbond, Gehandicapten Overleg Helmond, Instituut Verkeersbrigade en de Samenwerkende ouderenorganisaties. Het platform heeft als doel om gevraagd en ongevraagd advies te geven óver en zich actief in te zetten vóór het mensgerichte aspect van verkeersveiligheid. Indien u vragen heeft over het BVL of over het Platform Verkeersveiligheid Helmond kunt u contact opnemen met de heer P. Klumpers, telefoon 587742. E-mailen kan ook: platformverkeersveiligheid@helmond.nl of BVL@helmond.nl.
---

| |