Stadsdeel Amsterdam-Noord

Nieuw bewegwijzering bedrijventerreinen

Bedrijven goed vindbaar

Samen met de beheergroepen en de ondernemersvereniging VEBAN heeft stadsdeel Amsterdam-Noord gekozen voor een helder en herkenbaar bewegwijzeringsysteem. Het stadsdeel wil het systeem operationeel hebben in het najaar 2005. Rijkswaterstaat ondersteunt het systeem door een nieuwe bewegwijzering vanaf de ringweg.

Het huidige systeem van naamplanken bij de ingang van bedrijventerreinen voldoet niet aan het beeld van een modern bedrijventerrein. Bovendien is het niet meer actueel. Met de nieuwe bebording zijn de bedrijven eenvoudiger te vinden en krijgen de bedrijven en -terreinen een eigen gezicht en eigentijdse uitstraling.

Het systeem sluit naadloos aan op de ANWB-bewegwijzering en begint op de Ring A1 0Noord.Vanafdaarwordendeverschillende bedrijventerreinen aangegeven op de ANWB-borden. Op de ANWB-borden voor afslag S118 wordt het gebied NDSM-werf aangegeven. Op de borden voor afslag S116 worden de terreinen Buiksloterham en Nieuwendammerham vermeld. Vanaf de afslag worden de bedrijventerreinen met vervolgborden aangegeven. Tot aan de bedrijventerreinen zelf vermelden de borden de naam van het terrein en de bijbehorende straatnummers.

De naamplaten van het oude systeem worden kort nadat de nieuwe bewegwijzering is aangebracht, verwijderd. Zo ontstaat er een schoon en overzichtelijk bedrijventerrein.

De bewegwijzering wordt grotendeels gefinancierd door de dienst Economische Zaken en het stadsdeel Amsterdam-Noord. Daarnaast wordt een bijdrage van de bedrijven gevraagd