Gemeente Dordrecht


---

Start renovatie Lange IJzeren Brug

Carla Franken
De gemeente start volgende week met de renovatie van de Lange IJzeren Brug. Het is dan tot eind juni niet meer mogelijk om de brug te gebruiken. De omleidingen voor het verkeer staan ter plaatse aangegeven. De omleidingen zijn ook op www.dordrecht.nl/bereikbaarheid te vinden.

Volgende week wordt gestart met het weghalen van de brug. Vervolgens starten eind februari de werkzaamheden aan het landhoofd bij de Nieuwe Havenzijde. Bij het landhoofd wordt over een lengte van maximaal 40 meter een deel van de weg afgezet. Het verkeer verloopt dan tijdelijk via een voorrangsregeling.
Het terugplaatsen van de gerenoveerde brug start in de week van 23 mei. Rond 20 juni zijn alle werkzaamheden voltooid en is de brug weer open voor verkeer.

De gemeente probeert de overlast voor het verkeer zo veel mogelijk te beperken. Daarom vinden de meeste werkzaamheden plaats vanaf het water. Omwonenden zijn via een bewonersbrief op de hoogte gesteld van de werkzaamheden.

De Lange IJzeren Brug stamt uit 1856 en is een rijksmonument. Daarom is een monumentenvergunning verleend. De procedure rondom de bouwvergunning is bijna afgerond.