Gemeente Abcoude


AGENDA/BESLUITENLIJST
VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 11 januari 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Concept-besluitenlijst van de B&W-vergadering d.d. 4 januari 2005. Toelichting:
Wekelijks wordt de besluitenlijst van de vorige vergadering vastgesteld. Ambtelijk advies:
Instemmen met de besluitenlijst.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Evaluatie Abcouder feestweek.
Toelichting:
Er heeft op 28 oktober 2004 een gesprek plaatsgevonden tussen de stichting Feestelijkheden Abcoude (SFA), de politie, de regionale brandweer en de gemeente omtrent de Abcouder feestweek 2004. Bijgevoegd treft u te uwer informatie een verslag van dit gesprek met daarin verwerkt de 'naar aanleiding van' opmerkingen van het bestuur van de SFA. Ambtelijk advies:
Voor kennisgeving aannemen.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder T. de Roode

1. Uitspraak Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State inzake schapenschuur / werktuigenberging op het perceel Gein Noord 68. Toelichting:
De Afdeling overweegt dat slechts onder bijzondere omstandigheden van het bestuursorgaan kan worden gevergd geen gebruik te maken van de bevoegdheid tot handhaving van een wettelijk voorschrift. Dit kan zich voordoen indien er een concreet zicht op legalisering bestaat. De Afdeling is van mening dat de rechtbank op goede gronden heeft geoordeeld dat uit de door appellant genoemde omstandigheden niet kan worden afgeleid dat er ten tijde van het bestreden besluit concreet uitzicht op legalisering bestond en verklaart het hoger beroep ongegrond. Ambtelijk advies:

1. Kennisnemen van de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.
2. Handhavend optreden indien de illegale situatie niet is beëindigd binnen zes weken na de uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
PORTEFEUILLE: wethouder Y.M.G. van den Heerik

---

PORTEFEUILLE: wethouder E. Doorn


1. Ontbinding Stichting RIO Vecht en Lekstreek. Toelichting:
Vanaf 1 januari is het Centrum Indicatiestelling Zorg verantwoordelijk voor de indicatiestelling AWBZ. In verband met deze overgang heeft het bestuur van de Stichting besloten de Stichting RIO Vecht en Lekstreek te ontbinden. Aan de samenwerkende gemeenten wordt goedkeuring gevraagd voor dit besluit.
Ambtelijk advies:
Geadviseerd wordt het besluit van het bestuur van de Stichting tot ontbinding van de Stichting RIO Vecht en Lekstreek goed te keuren.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Begroting 2005 en het jaarverslag en jaarrekening 2003 van de PAUW-bedrijven. Toelichting:
PAUW-bedrijven biedt hierbij haar begroting 2005 en de jaarrekening 2003 aan. Het is PAUW-bedrijven gelukt om de gemeentelijke bijdrage op hetzelfde niveau te houden als het afgelopen begrotingsjaar. Ambtelijk advies:

1. In te stemmen met het jaarverslag en de jaarrekening 2003 van de PAUW-bedrijven.
2. In te stemmen met de begroting 2005 van de PAUW-bedrijven.
3. De mutaties voor de jaren 2006 tot en met 2008 van de PAUW-bedrijven te betrekken bij de eerst volgende actualisatie van de begroting.
B&W-besluit:
Overeenkomstig voorstel besloten.
Aldus vastgesteld in de B&W-vergadering van 18 januari 2005. De secretaris, de burgemeester,


---

MANDAATBESLUITENLIJST
BEHORENDE BIJ DE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN ABCOUDE D.D. 11 januari 2005
O P E N B A A R PORTEFEUILLE: burgemeester J. Streng

1. Verzoek om een vergunning voor het houden van een inzameling van geld door de Abcouder Zwem & Poloclub de Meerkoeten door middel van de verkoop van oliebollen op maandag 7 februari 2005.
Toelichting:
Verzoek om een vergunning voor het houden van een inzameling van geld op 7 februari 2005. De Abcouder Zwem & Poloclub de Meerkoeten heeft een jaarlijkse verkoop van oliebollen waarvan de opbrengst bestemd is voor een ideëel doel. Aangezien er in deze periode geen landelijke of plaatselijke instelling collecteert zijn er geen redenen om de vergunning af te wijzen. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-01-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

2. Verzoek om een 5-jaarlijkse vergunning voor het houden van een inzameling van geld door de Lionsclub Abcoude-Baambrugge door middel van de verkoop van erwtensoep op de 3e zaterdag van de maand januari van ieder jaar (22 januari 2005). Toelichting:
Verzoek om een 5-jaarlijkse vergunning voor het houden van een inzameling van geld op de 3e zaterdag van de maand januari van ieder jaar. De Lionsclub Abcoude-Baambrugge heeft een jaarlijkse verkoop van erwtensoep waarvan de opbrengst bestemd is voor een ideëel doel ( in 2005 is de opbrengst bestemd voor het fonds van de Stichting 'Molen ´t Hoog en Groenland' te Baambrugge). Het komende jaar wil de Lionsclub de verkoop houden op 22 januari 2005. Aangezien er in deze periode geen landelijke of plaatselijke instelling collecteert zijn er geen redenen om de vergunning af te wijzen. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-1-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

3. Verzoek om vergunning voor het innemen van een standplaats voor het graveren van kentekens en het repareren van ruiten op zaterdag 21 mei 2005 op het parkeerterrein van het Dr. van Doornplein te Abcoude.
Toelichting:
Dhr. Verbeek van Automark B.V. heeft een verzoek ingediend voor het innemen van een standplaats als bedoeld in artikel 5.2.3 van de Algemene Plaatselijke Verordening met twee tenten voor het graveren van kentekens en het repareren van autoruiten op het Dr. Van Doornplein op zaterdag 21 mei 2005. Ingevolge artikel 5.2.3, lid 1 van de Algemene Plaatselijke Verordening is het verboden zonder vergunning van het college van burgemeester en wethouders op of aan de weg of aan een openbaar water dan wel op een andere ­ al dan niet met enige beperking ­ voor publiek toegankelijke en in de openlucht gelegen plaats: a. met een voertuig, kraam, een tafel of enig ander middel een standplaats in te nemen of te hebben teneinde in de uitoefening van de handel goederen te koop aan te bieden, te verkopen of te verstrekken, dan wel diensten aan te bieden anderszins goederen uit te stallen of uitgestald te hebben om deze te koop aan te bieden, te verkopen of te verstrekken aan publiek.De gewenste locatie is niet opgenomen als vaste standplaats. Ingevolge artikel 7, lid 4 van de Regeling tot verhuur van gemeentegronden voor het venten en innemen van een standplaats 2004 kan het college van burgemeester en wethouders in afwijking van het bepaalde in het eerste lid voor een bepaalde tijd een andere standplaats aanwijzen tegen de daarbij vermelde vergoedingen per dag. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-1-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.

---


4. Verzoek om een vergunning voor vijf jaar voor het zelfstandig uitgeven van koek-en-zopie standplaatsen op het ijs van het dorp Baambrugge. Toelichting:
Het bestuur van IJsclub Baambrugge vraagt verlenging aan van de vergunning voor vijf jaar voor de zelfstandige uitgifte van een koek-en-zopie standplaats op het ijs in het dorp Baambrugge. De huidige vergunning ist met ingang van 1 januari 2005 vervallen. Ambtelijk advies:
Vergunning verlenen.
Mandaatbesluit d.d. 4-1-2005:
Overeenkomstig voorstel besloten.


---