Pro-Racing waarschuwt: FIA-regelgeving racekleding gewijzigd!

Hillegom, 18 januari 2005. Veel brandwerende racekleding in de race- en rallysport is per 1 januari 2005 verouderd. De internationale autosportbond FIA heeft bepaald dat vanaf nu alleen nog kleding volgens de standaard 8856-2000 gebruikt mag worden. Pro-Racing in Hillegom, importeur van de wereldmarktleider op het gebied van racekleding Sparco, beschikt over een ruime voorraad goedgekeurde racekleding. Snelle beslissers profiteren bovendien van een aantrekkelijke korting.

"Er bestaan op het gebied van racekleding momenteel twee standaarden: de 1986-standaard en de 2000-standaard", legt Johan Molenaar van Pro-Racing uit. "De oudste standaard is nu vervallen. Dat betekent dat coureurs die nog racekleding volgens de oude norm dragen, voor de start van het nieuwe autosportseizoen nieuwe, nog veiligere kleding dienen aan te schaffen. De keuringsinstanties op circuits en tijdens rally's zullen op dit gebied controleren." De nieuwe regelgeving geldt voor alle racekleding, uitgezonderd de helm. "Iedere coureur en rallynavigator zal dus zijn raceoverall moeten controleren, evenals zijn schoenen, handschoenen, ondergoed en balaclava", licht Molenaar toe. "Elk kledingstuk moet voldoen aan de standaard 8856-2000. Rijders kunnen dit controleren op het label van hun kledingstukken."

Pro-Racing (www.pro-racing.nl) heeft een ruime voorraad racekleding van het gerenommeerde merk Sparco in huis. "We kunnen bijna alles uit voorraad leveren", aldus Molenaar. "Rijders, teams en klassen die een raceoverall volgens eigen ontwerp willen aanschaffen, kunnen bij ons terecht voor elk gewenst patroon en vele kleurencombinaties. Wij beschikken hiervoor over een speciaal ontwerpprogramma."

Pro-Racing heeft een aantrekkelijke aanbieding samengesteld, die tot 15 maart geldig is. De Hillegomse specialist geeft 10% korting op iedere complete Sparco racekledingset (exclusief de helm) en geeft bovendien de sokken en de balaclava cadeau.

Pro-Racing is gevestigd aan de Satellietbaan 13c in Hillegom (tel. 0252-527790). De shop van Pro-Racing is van maandag t/m vrijdag geopend van 8:30 tot 17:30 uur en tijdens het raceseizoen ook op zaterdag van 10:00 tot 14:00 uur. De winkel is eventueel op afspraak buiten de genoemde tijden geopend. Klanten kunnen ook via de internetshop op de website www.pro-racing.nl bestellen. De Hillegomse specialist is eveneens de officiële importeur van het nek- en hoofdbeschermende HANS-systeem. HANS (Head And Neck Support) is verplicht in onder meer de Formule 1 en de DTM. Het HANS-systeem heeft zijn waarde ook al diverse malen in nationale autosportklassen bewezen.

Sparco is wereldmarktleider op het gebied van racekleding. Sparco ontwikkelt en fabriceert onder meer raceoveralls, handschoenen, raceschoenen en helmen. Veel bekende coureurs en teams, waaronder enkele Formule 1-teams, vertrouwen op Sparco. Sparco heeft voorts een goede naam opgebouwd met een uitgebreid programma racebenodigdheden, zoals racestoelen, racesturen en brandblussers. Ook dit programma vindt u bij Pro-Racing.
---
Fotobijschrift: De nieuwe voorschriften hebben één belangrijk doel: nog meer brandveiligheid! Voor de redactie:

nadere informatie wordt u graag verstrekt door Maurice Streur en Johan Molenaar, tel. 0252-527790.

---- --