Gemeente Franekeradeel


Besluitenlijst College van B&W 12 januari 2005

Voordracht Waddenzee als erfgoed.
Besluit:
Aan de raad voorstellen om in te stemmen met de voordracht van de Waddenzee als werelderfgoed onder voorwaarde dat de Minister van LNV een convenant sluit met de betrokken overheden waarin staat dat de status als werelderfgoedgebied niet misbruikt mag worden om de regelgeving aan te scherpen.

Opname register Gastouderbureau St. Kinderopvang Zuidwest Friesland. Besluit:
Stichting Kinderopvang Zuidwest Friesland opnemen in het register Kinderopvang.

Onderzoek woningbouw.
Besluit:

* Geen verder onderzoek verrichten naar de mogelijkheden van woningbouw op de locatie aan de Hertog van Saxenlaan, Franeker.
* De raadscommissie op 20 januari 2005 informeren.

Samenwerkingsverband Noord Nederland-subsidie.
Besluit:

* SNN om uitstel van de uitvoeringsperiode verzoeken.

De raad verzoeken een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen voor het opstellen van bestek en tekeningen van de stadsingangen.
---

Bestemmingsplan "Tzummarum Noord"

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 6 januari 2005 het bestemmingsplan "Tzummarum Noord" gewijzigd heeft vastgesteld. Omtrent het ontwerp zijn vier zienswijzen bij de raad kenbaar gemaakt. Naast enkele tekstuele wijzigingen zijn de volgende wijzigingen doorgevoerd:

De voorschriften:

* In artikel 6 lid B sub 1, 2 en 3 zijn de beeldkwaliteitseisen behorende bij de tweede fase van bedrijventerrein It Spoardykje opgenomen.

* Aan artikel 6 lid D is toegevoegd de bepaling dat vrijstelling kan worden verleend voor het toestaan van bedrijfswoningen op het bedrijventerrein voorzover de gronden op de plankaart niet zijn voorzien van de aanduiding "bedrijfswoning toegestaan".

De plankaart:

* De bestemming van het gebied aan noord-oostkant van het stationsgebied is gewijzigd van "Bos" in "Groenvoorzieningen".
* De grens van het bouwvlak in het noordwesten van het bedrijventerrein is verlegd naar de bosrand.
* Aan de bestemming "Bedrijventerrein" is toegevoegd de aanduiding "Fase II" ten behoeve van het opnemen van de beeldkwaliteitseisen in de voorschriften bij de tweede fase.

Het bestemmingsplan ligt met de bijbehorende stukken met ingang van 20 januari 2005 voor de duur van vier weken voor een ieder ter inzage tijdens de openingstijden van het Gemeentehuis bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest overeenkomstig artikel 23 Wet op de Ruimtelijke Ordening zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kan gedurende genoemde termijn van terinzageligging bij Gedeputeerde Staten van Fryslân, Postbus 20120, 8900 HM Leeuwarden schriftelijk bedenkingen inbrengen tegen het bestemmingsplan.

Voorzover de zienswijzen zijn gericht tegen een in het vastgestelde bestemmingsplan aangebrachte wijziging ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan kan een ieder gedurende de genoemde termijn bij Gedeputeerde Staten van Fryslân zijn zienswijze schriftelijk kenbaar maken.

---

Voorbereidingsbesluiten

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend, dat de gemeenteraad in de vergadering van 6 januari 2005 heeft verklaard, dat voor wat betreft de hierna te noemen gebieden nieuwe bestemmingsplannen worden voorbereid:
A. Het gebied Vijfhuizen/ Zevenhuizen, globaal gelegen tussen de Oude Trekvaart en het Van Harinxmakanaal;
B. de percelen plaatselijk bekend als de buitenlocatie van het Psychiatrisch Ziekenhuis te Franeker;
C. De gebieden Vliet en Tuinen en de Wilhelminabuurt, gelegen in de zogenaamde Kanaalzone te Franeker;
D. Het gebied Prins Hendrikkade, Julianastraat, Emmastraat en Zuidelijke Industrieweg te Franeker;

een en ander overeenkomstig de bij de besluiten behorende tekeningen.

De voorbereidingsbesluiten treden met ingang van donderdag 20 januari 2005 in werking.

De raadsbesluiten en de bijbehorende kaarten liggen met ingang van donderdag 20 januari 2005 tijdens openingstijden van het Gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker, bij de afdeling Bouwen en Milieu voor een ieder ter inzage.

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kunnen belanghebbenden binnen zes weken na datum van deze publicatie een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de gemeenteraad van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker.

---

Aanlegvergunning "ten behoeve van het ophogen van de boezemkade langs de zuidzijde van de Ried en het Berlikumer Wiid"

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 6 januari 2005 hebben besloten om aanlegvergunning te verlenen ten behoeve van:

* Het ophogen van de boezemkade langs de zuidzijde van de Ried en het Berlikumer Wiid tussen Berlikum en Boer, met oostelijk van Ried het op (een gedeelte van) deze kade aanbrengen van een recreatief fietspad.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vrijstelling.

---

Vrijstelling voor het gebruik van het pand Dijkstraat 24 te Franeker

Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij bij besluit van 7 januari 2005 hebben besloten om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan "Binnenstad Franeker e.o." ten behoeve van:
* het gebruik van het pand Dijkstraat 24 te Franeker als zijnde een horeca-onderneming voor Vietnamese snacks en frisdrank.

De aandacht wordt erop gevestigd, dat degene wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken op grond van de Algemene wet bestuursrecht bij ons College een bezwaarschrift kan indienen en wel binnen zes weken na bekendmaking van het besluit aan de aanvrager van de vrijstelling.

---

Vergunningen Wet Milieubeheer

Het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel maakt bekend dat zij vergunning in gevolge de Wet Milieubeheer hebben verleend aan:

* Scheepswerf Welgelegen K. Draaisma voor een revisievergunning op het perceel Vliet 143 te Franeker.

De Wet Milieubeheer vergunning alsmede de daarop betrekking hebbende aanvraag met bijbehorende stukken liggen bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker vanaf 20 januari 2005 t/m 3 maart 2005 ter inzage, elke werkdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en woensdags van 9.00 uur tot 18.00 uur en eventueel na telefonisch verzoek op donderdag-middag van 13.00 tot 16.00 uur.

Tot en met 3 maart 2005 staat beroep open bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State voor:


1. de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid om advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;
2. degenen, die tijdig bezwaren hebben ingebracht tegen de ontwerp-beschikking;

3. degenen, die bezwaren hebben tegen wijzigingen die bij het geven van de beschikking ten opzichte van het ontwerp daarvan zijn aangebracht;

4. belanghebbenden, die aantonen, dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder bezwaar tegen de ontwerp-beschikking te maken.

De vergunning wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij voordien beroep is ingesteld en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening.

Een beroepschrift moet in tweevoud worden ingediend bij de Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, Kneuterdijk 22, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

Een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State.Een beschikking wordt niet van kracht voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

---

Burgemeester en wethouders van de gemeente Franekeradeel:

Bekendmaking

De besluiten van de gemeenteraad van 6 januari 2005 tot wijziging van de:

Verordening op de heffing en invordering van:

Leges

treedt in werking vijf dagen na heden.

De bekendmaking heeft plaatsgevonden door opneming in het register van vastgestelde verordeningen.

Deze besluiten liggen voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Harlingerweg 18 te Franeker.

Een ieder kan op verzoek -tegen betaling van leges- een afschrift krijgen van genoemde besluiten.

---

Bekendmaking verlenen kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat door hen een kapvergunning is verleend aan:

* Wonen Noordwest Friesland voor het kappen van een es op het perceel Dekemastraat 4 te Tzum.

Er geldt een herplantplicht. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan door

belanghebbenden bezwaar worden gemaakt tegen de hierboven genoemde beschikking. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift bedraagt 6 weken, te rekenen vanaf de dag van bekendmaking van het besluit. Het bezwaarschrift dient schriftelijk, gemotiveerd en ondertekend door belanghebbende(n) bij ons College te worden ingebracht.

Het indienen van een bezwaarschrift heeft op zich geen schorsende werking. Daartoe dient, naast het indienen van een bezwaarschrift bij het bestuursorgaan dat het besluit in eerste instantie heeft genomen, een verzoek om een voorlopige voorziening te worden gedaan bij

de President van de rechtbank, Sectie bestuursrecht te Leeuwarden; Postbus 1702, 8901 CA Leeuwarden.

Franeker, 19 januari 2005.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---

Vrijstellingen

De burgemeester maakt bekend, dat burgemeester en wethouders, voornemens zijn:


* met toepassing van artikel 19 lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan en bouwvergunning te verlenen voor:


1. het bouwen van een trainingshal voor paarden op het perceel Kie 3 te Franeker;

2. het oprichten van een gebouw voor de afdeling klinische ouderen psychiatrie op het perceel Burgemeester J Dijkstraweg 6 te Franeker.

De hierop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 20 januari 2005 gedurende vier weken voor een ieder tijdens de openingstijden van het gemeentehuis ter inzage bij de balie van de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker. Gedurende genoemde termijn kan een ieder schriftelijk zienswijzen tegen het voornemen naar voren brengen bij burgemeester en wethouders.

Franeker, 19 januari 2005.
De burgemeester,
M.J. Haveman.

---