HILL AND KNOWLTON

800 km Nederlandse kabel in Airbus 380

De nieuwe Airbus A380 bevat maar liefst 800 km kabel die de Nederlandse kabelproducent Draka levert. De kabels werden in nauwe samenwerking met Airbus speciaal ontwikkeld voor dit type vliegtuig. De kabels zijn gemaakt van een nieuw ontwikkeld lichtgewicht koper en ultralicht aluminium. Eerdere, kleinere types vliegtuigen hebben gemiddeld 200 - 400 km kabel. Ondernemingsprofiel Draka Holding N.V. is de houdstermaatschappij van een aantal operationele bedrijven die internationaal actief zijn op het gebied van ontwikkeling, productie en verkoop van kabel en kabelsystemen. Draka heeft haar activiteiten onderverdeeld in twee productgroepen, te weten Draka Comteq waarin de communicatiekabelactiviteiten zijn ondergebracht en Draka Cableteq waarin de laagspannings- en speciaalkabelactiviteiten plaatsvinden.

Draka is met 67 vestigingen in 25 landen actief in Europa, Amerika en Azië. De onderneming kenmerkt zich door een platte organisatiestructuur. De communicatielijnen zijn kort, de werkmaatschappijen hebben een grote mate van autonomie en zijn omzet- en winstverantwoordelijk.

Wereldwijd zijn bij Draka ondernemingen ongeveer 8.500 mensen werkzaam. Draka Holding N.V., het hoofdkantoor, is gevestigd in Amsterdam. In 2003 realiseerde Draka een omzet van euro 1,4 miljard en een nettoresultaat van euro 11,2 miljoen.

Gewone aandelen en achtergestelde converteerbare obligaties van Draka Holding N.V. zijn genoteerd aan Euronext in Amsterdam. In 2001 werd de onderneming opgenomen in de Next150 index. Sinds 8 juli 2002 worden opties op Draka-aandelen verhandeld op de Euronext Amsterdam Derivative Markets.

Website: www.draka.com.

18 jan 05 18:00