Openbaar Ministerie

Persberichten
Arrondissementsparket Amsterdam, 18 januari 2005

Verdachte aanrijding blijft in verzekering

De officier van justitie heeft besloten om de vrouw die verdacht wordt gisterenavond een 19-jarige jongen te hebben aangereden, waarbij deze jongen is overleden voorlopig in verzekering te houden. Het onderzoek is nog in volle gang.

Uit voorlopig onderzoek blijkt het volgende.
Rond 18.30 uur gisterenavond is een brommer met twee jongens langs de stilstaande auto van verdachte gereden. De brommer is gestopt en een van de jongens heeft vervolgens een tas van de voorbank van de auto gestolen. Daarna is de jongen weer op de brommer gestapt en weggereden.

De vrouw is als reactie op de diefstal met behoorlijke snelheid achteruit gereden, achter de brommer aan. Ongeveer 50 meter verderop is de auto tegen een boom tot stilstand gekomen. Het slachtoffer was met een deel van de brommer tussen de auto en de boom klem geraakt. Het slachtoffer is ter plekke overleden.
De 2e jongen is na de aanrijding gevlucht en is nog voortvluchtig.

Het onderzoek richt zich thans met name op de exacte gang van zaken gisterenavond. Nog niet duidelijk is hoe de auto van de vrouw nu precies in aanraking is gekomen met het slachtoffer en de brommer en daartoe is nader technisch onderzoek vereist. Er moeten nog getuigen worden gehoord en ook is verhoor van de voortvluchtige jongen omtrent de aanrijding gewenst.

Een beslissing omtrent voorgeleiding aan de rechter-commissaris wordt uiterlijk woensdag genomen.