Gemeente Leiden

College van burgemeester en wethouders besluit tot mogelijk maken ondernemersfonds

In haar vergadering van dinsdag 18 januari 2005 heeft het college van B&W besloten de gemeenteraad voor te stellen in te stemmen met het mogelijk maken van een ondernemersfonds. De financiële middelen in het ondernemersfonds zijn afkomstig uit een verhoging van de onroerende zaakbelasting (OZB) voor niet-woningen.

Met het ondernemersfonds komt de gemeente tegemoet aan de wens de ondernemers in de stad om activiteiten te kunnen organiseren die de ondernemers in de stad ten goede komen. Tot nu toe was het probleem dat niet alle ondernemers meebetaalden aan de kosten van deze activiteiten, terwijl iedereen profiteerde.

De instelling van het ondernemersfonds biedt ondernemers de mogelijkheid gezamenlijk plannen te maken voor activiteiten zoals collectieve beveiliging, gezamenlijke aangaan van afvalcontracten, een advertentiecampagne rond de koopzondag en fraaie feestverlichting in de stad. Nieuw is dat voor deze activiteiten geld beschikbaar komt uit de opbrengst van de OZB voor niet-woningen.

Nadere informatie:
Fons Delemarre, persvoorlichter gemeente Leiden, tel. (071) 516 50 55

Voor een reactie van het Centrummanagement kunt u contact opnemen met de centrummanager, de heer Robert Strijk, tel. (071) 516 18 33 / 06 - 20 40 38 19

---- --