013 Tilburg

Tilburg voor Azië levert 25.000 euro op
TILBURG, 18 januari 2004
Ook twee dagen na het benefietfestival Tilburg voor Azië, afgelopen zondag te beleven in alle zalen van 013, heerst er alom vreugde. Publiek, artiesten en alle mensen die zich belangeloos hebben ingezet hebben veel gegeven. Zo blijkt dat voor het goede doel, de financiële hulp voor Azië, 25.000 euro is ingezameld. Dit bedrag is opgebouwd uit de volledige entree, de veilingen van ondermeer artikelen op het podium, de catering, de extra donaties in collectebussen en de winst van de baromzet.
Dat popmuziek voor een goed doel verbroedert blijkt niet alleen uit de donatie van 25.000 euro en het bezoekersaantal. Met 2300 bezoekers was 013 al vroeg in de avond uitverkocht. Het feit dat het publiek bestond uit een bonte mengeling van jong en oud, is misschien wel het beste bewijs waar popmuziek toe in staat is. Een keur aan artiesten van hiphop in de Bat Cave tot een sterk regionaal getint programma in de Kleine Zaal tot de toppers uit de Nederlandse popmuziek in de Grote Zaal, deed 013 aan. Natuurlijk waren de duo's - Henny Vrienten met Frank Boeijen, The Nits met Freek Jonge en George Baker met Corry Konings en Glamourama! - markant. Maar eigenlijk was dit vooral een dag zonder onderscheid, waarbij iedereen die zich heeft ingezet voor het goede doel een grote pluim verdiend.

Het Klokhuis te gast in 013

TILBURG, 18 januari 2005
Ons land kent aardig wat popcentra. Wat is er te doen, wie werken er allemaal en wat is er allemaal te zien en te horen? En wat gebeurt er allemaal voor spannends in de kleedkamers? De makers van het informatieve jeugdprogramma Het Klokhuis waren woensdag 25 februari in 013 om opnames te maken voor de aflevering Popcentrum dat aanstaande vrijdag, 21 januari, te zien is op Nederland 3. Om 18.25 uur kun je achter de schermen kijken van een uitverkochte show in 013. Je wordt getuige van de werkzaamheden voor, tijdens en na deze show. Begrippen als boeking, promotie en productie worden nader uitgelegd. En, voor de fans, de liveband die je ziet optreden is de Dropkick Murphys. afgelopen zaterdag in de voorverkoop