Gemeente Groningen

Vier nieuwe leden in Ouderenraad

Maandagmiddag 17 januari jl. heeft wethouder José van Schie (PvdA) vier nieuwe leden geïnstalleerd in de Ouderenraad. Dat gebeurde om 14.00 uur in de Oude Raadzaal van het stadhuis. De benoeming van de nieuwe leden vindt met terugwerkende kracht plaats vanaf 1 december 2004.

Het gaat om de volgende personen: de heer De Boer, de heer Brugman, mevrouw Jensma-Wijnia en de heer Van der Klooster. Zij zijn benoemd voor een periode van drie jaar. Na die periode hebben zij de mogelijkheid te worden herbenoemd voor een periode van nog eens drie jaar.

Bij de installatie van de nieuwe leden stond José van Schie even stil bij het belang van de Ouderenraad voor de stad. Op tal van beleidsterreinen brengt de Ouderenraad adviezen uit; of het nu gaat om woonzorgzones, verkeer en vervoer of om de nieuwe welzijnsvisie. Zij prees de zittende en de nieuwe leden voor hun bereidheid mee te denken met het stadsbestuur en de gemeenteraad.

De vier nieuwe leden zijn in de plaats gekomen van mensen die op grond van de verordening of om persoonlijke redenen zijn weggegaan.

De Ouderenraad bestaat in totaal uit 16 personen.