Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 18-01-2005

Fietsknooppuntennetwerk Midden-Brabant De afgelopen jaren heeft het Brabants Bureau voor Toerisme (BBT) in samenwerking met regiogemeenten de realisatie van een zogenaamd fietsknooppuntennetwerk voorbereid. Een fietsknooppuntennetwerk is een nieuwe vorm van toeristische bewegwijzering voor de recreatieve fietser waarbij gebruik wordt gemaakt van bestaande wegen en paden. Aan de hand van knooppunten - die zijn aangegeven langs de wegen - kunnen fietsers hun eigen route bepalen. Het college stemt in met de gevraagde toestemming voor het tracé. De route is inmiddels uitgezet en eerder geconstateerde knelpunten zijn verholpen.
Het fietsknooppuntennetwerk wordt eind maart/begin april officieel in gebruik genomen.

Contracten kermis Hilvarenbeek Met een zestiental kermisexploitanten wordt een jaarcontract afgesloten voor de Hilvarenbeekse kermis dit jaar. Met zeventien andere exploitanten is in 2003 een meerjarig contract afgesloten dat loopt van 2004 tot en met 2006. Zoals gebruikelijk is, wordt ook dit jaar het parkeerterrein van sportpark de Roodloop aangewezen als parkeerplaats voor woonwagens. Verder is vergunning verleend voor het houden van een loterij, afsteken van vuurwerk en een artiestenoptreden. Voor reclamedoeleinden wordt 3.385,00 beschikbaar gesteld. Afgesproken is dat tijdig contact wordt opgenomen met het gehandicaptenplatform om de toegankelijkheid van het kermisterrein voor gehandicapten te bespreken.

Voorstel aan de gemeenteraad

Grenscorrectie
In oktober 2004 stemde de raad in met een voorstel tot grenscorrectie tussen de gemeenten Tilburg en Hilvarenbeek. Het herindelingontwerp heeft ter inzage gelegen. Van de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen is geen gebruik gemaakt. Aan de raad wordt voorgesteld de herindelingregeling vast te stellen. Het is de bedoeling dat de grenscorrectie - na goedkeuring door Gedeputeerde Staten - ingaat op 1 januari 2006.