Gemeente Heiloo


Samenwerkingsovereenkomst Stationsplein getekend

De gemeente Heiloo en Rotteveel M4 Vastgoedontwikkeling zijn het eens geworden over de uitgangspunten voor de ontwikkeling van het nieuwe plan Stationsplein in Heiloo. Burgemeester H. den Boon namens de gemeente Heiloo en de heer H.L.M. Rotteveel van Rotteveel M4 hebben de samenwerkingsovereenkomst waarin alle afspraken zijn vastgelegd op dinsdag 18 januari ondertekend. Daarmee is opnieuw een belangrijke stap genomen in de realisering voor de versterking van het stationscentrum. Hoewel het contract met de nodige discussie tot stand gekomen is zijn beide partijen het er over eens dat alle zaken nu goed zijn vastgelegd en dat daarmee de daadwerkelijke realisering van het plan dichterbij komt.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn de rechten en verplichtingen van beide partijen over en weer vastgelegd. Hierbij gaat het om verschillende onderdelen zoals: uitgangspunten samenwerking, grondruil, realisering stationsgebouw en de parkeergarage. De gemeente Heiloo draagt voor 36 parkeerplaatsen financieel bij aan de realisering van de parkeergarage ter compensatie van het opheffen van diverse parkeerplaatsen op maaiveld. Deze parkeerplaatsen vervallen ter verfraaiing van het nieuwe stationsplein.

Rotteveel M4 realiseert naast de ondergrondse parkeergarage ook de nieuwe winkels op het Stationsplein en de daar bovenliggende appartementen. Het appartementencomplex heet "De Blinken". Voor wat betreft de winkels is er lange tijd discussie geweest over invulling van de supermarkt. Tot op heden is nog met geen enkele supermarkt afspraken gemaakt. De gemeente Heiloo en Rotteveel M4 hebben nog steeds de wens en de hoop dat Rotteveel M4 en Laurus (moedermaatschappij Super de Boer) het eens kunnen worden over de vestiging van De Boer op het stationsplein.

Van het project is een fraaie maquette gemaakt die wordt getoond bij de ondertekening. De maquette is al te bezichtigen bij Ouwejan Vastgoed Advies aan de Kerkelaan nr. 8. Zodra de ruimtelijke ordening procedures zijn afgehandeld zal er een officiële handeling voor start bouw worden georganiseerd voor alle betrokkenen in de stationsomgeving.