PERSBERICHT - 2005-01-15

ANWB stelt hele opbrengst beschikbaar voor giro 555

Extra Azië-editie Reizen maandag in de winkel

De vrijdag verschenen speciale editie van REIZEN magazine is dit weekeind nog op de Vakantiebeurs in Utrecht te koop en ligt vanaf maandag 18 januari in de winkel voor de speicale prijs van 5,55.

De totale oplage van deze uitgave is 50.000 gedrukte exemplaren. Het thema van deze special is: Azië heeft het toerisme nodig, juist nu! In deze editie staan onder meer de mooiste Azië-reportages uit REIZEN Magazine over een aantal van de getroffen gebieden: Thailand, Sri Lanka, Maldiven en Birma.

Met de special willen redactie en uitgever allereerst veel geld binnenhalen: alle opbrengsten, ook die van de speciaal geworven advertenties, zijn voor Giro 555.

Daarnaast wil de redactie glashelder maken dat toeristen er verkeerd aan doen hun voorgenomen Azië-reis af te zeggen ofte laten omboeken. Nu niet gaan betekent de door de tsunami getroffen families dubbel straffen. De grootste delen van Thailand, Sumatra, Maldiven of Sri Lanka zijn goed tot zeer goed toegankelijk.

De vissers, obers, strandverkoopsters, koks, gidsen, taxichauffeurs, water-fietsverhuurders, pensionhoudsters, rondleiders en ijsventers van de getroffen gebieden kijken - met hun gezinnen - reikhalzend naar de komst van toeristen uit. Het toerisme is immers één van de belangrijkste inkomstenbronnen van de getroffen gebieden.

De speciale uitgave is mogelijk gemaakt door belangeloze medewerking van drukker, vormgever, lithograaf, papierleverancier, distributeur, touroperators en verkeersbureaus, fotografen, auteurs en redacteuren, en vele anderen die betrokken zijn bij de uitgaven van ANWB Media, leder verkocht exemplaar levert 5,55 op voor GIRO 555. Ook de opbrengst van de advertenties gaat in zijn geheel naarGiro555.

Noot voor de redactie;