LogicaCMG



18 januari 2005

LogicaCMG: TRADING UPDATE

LogicaCMG heeft de volgende trading update gepubliceerd over de 12 maanden eindigend op 31 december 2004. Zoals eerder aangegeven, zal LogicaCMG op 2 maart 2005 de jaarcijfers over 2004 publiceren.

In het algemeen hebben de activiteiten in het tweede halfjaar zich in lijn met onze verwachtingen ontwikkeld en we verwachten dat het resultaat voor het jaar als geheel binnen de marktverwachtingen zal uitkomen.

IT services
Volgend op de sterke orderstroom in het eerste halfjaar en toegenomen declarabele capaciteit in onze belangrijkste gebieden, is de omzet in IT services in het tweede halfjaar gestegen. Het Verenigd Koninkrijk boekte goede resultaten en kon de sterke marges van het eerste halfjaar vasthouden. De Benelux liet verdere omzetgroei zien en versterkte het orderboek. De marges in het tweede halfjaar waren iets lager, veroorzaakt door een stijging van de offertekosten. In Duitsland hebben we het kostenreductieplan succesvol geïmplementeerd, terwijl we de omzet in het tweede halfjaar stabiel hebben kunnen houden. In een moeilijke markt was de voortgang in Frankrijk in het tweede halfjaar teleurstellend, terwijl we verder zijn gegaan met het veranderen van het profiel van de activiteiten. Laat in het jaar hebben we onze nieuwe offshore campus in Bangalore geopend en tegen het eind van december was het personeelsaantal daar gestegen tot 1.175.

Wireless Networks
Zoals verwacht, zagen we in het tweede halfjaar de normale seizoensstijging in de omzet van Wireless, met een goede verkoop van licenties vooruitlopend op de piekvraag met Kerstmis en Oudjaar. Ons kostenreductieprogramma is succesvol uitgevoerd, wat ons in staat stelt een operationeel resultaat te laten zien dat voor het volledige jaar net boven break-even ligt.

We hebben ons aandeel in Migway, onze 'messaging gateway' joint venture met Teledenmark, afgestoten en we zijn in een vergevorderd stadium met onze gesprekken om onze 'EPPIX billing' activiteiten van de hand te doen. De resultaten van deze activiteit zullen voor het volledige jaar worden gerapporteerd als beëindigd.

In reactie op de trading update voor het volledige jaar zei Dr Martin Read, de Group Chief Executive, het volgende: "We zijn met name verheugd dat we de verliezen in Wireless Networks voor het eerste halfjaar hebben kunnen keren en dat we hebben kunnen vasthouden aan ons strakke tijdschema voor de herstructuring van onze Duitse activiteiten. Met het voortduren van een goede orderintake in het tweede halfjaar van 2004 en het tekenen van ons contract met Energias de Portugal begin januari, starten we 2005 met een goede basis voor de voortgang van onze activiteiten.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Will Cameron - media relations 00 44 20 7446 1786 (mobiel: 00 44 7771 815414) Heleen Kamerman - investor relations 023 513 4444 (mobiel: 06 27 068 911)