Gemeente Gouda


hoera, dat is mijn fiets! (17/01/2005)

Met ingang van februari 2005 kunnen mensen die hun fiets kwijt zijn komen kijken op de Raam 54 of hun vermiste fiets daar wellicht in het rek staat. Elke eerste donderdag van de maand van 19.00 uur tot 20.00 uur staan de fietsen te wachten op de rechtmatige eigenaar in een ruimte naast de Speelwinkel (m.u.v. 5 mei 2005). De kijkdagen zijn uitsluitend bedoeld voor diegenen die aangifte hebben gedaan van diefstal van hun fiets bij de politie. Zonder een afschrift van die aangifte heeft een bezoek aan het depot geen zin. De afdeling Stadstoezicht van de gemeente Gouda helpt mensen ter plekke met het zoeken naar hun fiets. Een afspraak maken is niet nodig.

Tot eind vorig jaar kon men voor de zogenaamde kijkdagen nog terecht op het oude politiebureau aan de Houtmansgracht, maar vanaf januari van dit jaar is die taak overgegaan naar de afdeling Stadstoezicht van de gemeente. Fietsen die onbeheerd staan, of waarvan men twijfelt aan de herkomst kunnen aangemeld worden bij het Meldpunt Openbaar Gebied 588333. Eens per week zorgen medewerkers van de afdeling Stadstoezicht dat die aangemelde fietsen worden opgehaald. Die fietsen worden dan gescreend of ze eventueel gestolen zijn en dan terugbezorgd kunnen worden bij de rechtmatige eigenaar.

De fietsen die niet direct naar de eigenaar gaan, worden opgeslagen en eens per maand ten toon gesteld op de kijkdagen. Na verloop van tijd, als er niemand om de overgebleven fietsen is geweest worden deze per partij verkocht aan geselecteerde opkopers. Ook gaat er een deel van de nog bruikbare fietsen naar werkprojecten. Door middel van deze projecten worden die fietsen opgeknapt en geschonken aan bijvoorbeeld derde wereldprojecten.


-- einde bericht --