Eemland zuid, 08.50 uur

Utrecht 18-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Valse naam

AMERSFOORT Op maandag 17 januari probeerde een man aan een bekeuring te ontkomen.

Rond 23.45 uur werd een fietser bekeurd omdat hij geheel zonder verlichting over de Kleine Koppel reed. Hij zei geen identiteitsbewijs bij zich te hebben, maar de door hem gespelde naam bleek niet overeen te komen met de gegevens op zijn bankpas. De man werd aangehouden terzake het opgeven van een valse naam.

Bij controle in het politiebureau bleek de man, 58 jaar oud en afkomstig uit Amersfoort, zijn verblijfsvergunning en een buitenlands paspoort bij zich te hebben. Naast de bekeuring voor de defecte verlichting, kreeg hij nu ook een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

Botsing tegen verkeersbord

AMERSFOORT Op maandag 17 januari raakte een vrouw gewond bij een ongeval.

Rond 23.10 uur kreeg de politie de melding dat op de Utrechtseweg, ter hoogte van de Koningin Sophialaan, iemand tegen een verkeersbord zou zijn gereden. Ter plaatse zagen zij een bord die de verderop geldende afsluiting van de Utrechtseweg aangaf. Het bord was duidelijk zichtbaar onder een lantaarnpaal geplaatst. Achter het bord troffen de politiemensen een zwaar beschadigde damesfiets aan, maar geen slachtoffer.

Getuigen meldden dat het slachtoffer door voorbijgangers naar het Lichtenbergziekenhuis was gebracht. De politiemensen gingen naar de eerste hulp en spraken daar met het slachtoffer, een 20-jarige vrouw uit Amersfoort. Zij verklaarde met redelijk hoge snelheid de berg af te zijn gekomen, door de hevige regenval het verkeersbord niet te hebben gezien en daar frontaal tegenop te zijn gereden. Zij had erg veel last van haar schouder en werd in het ziekenhuis onderzocht.

Goede neus

AMERSFOORT Op maandag 17 januari bleken twee politiemensen een goede neus te hebben.

Rond 21.55 uur stonden politiemensen met hun surveillancewagen op de Industrieweg voor het rode verkeerslicht te wachten achter een auto. Daarbij namen zij een sterke wietlucht waar, kennelijk afkomstig uit de auto voor hen. Die auto werd gecontroleerd. In de auto troffen de politiemensen vier vuilniszakken met ongeveer 250 hennepplanten aan. Daarop werden de beide inzittenden, een 43-jarige en een 35-jarige man, beiden uit Amersfoort, aangehouden. De henneplanten zijn in beslag genomen. Tegen de mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.