Stichting Bouw Research

Innovatie in de bouw

Op 13 januari j.l. vond onder grote belangstelling de 4e nieuwjaarsbijeenkomst van SBR plaats in het theater aan de Schie te Schiedam. De opzet van het programma met als thema: Innovatie in de bouw, was geheel anders dan voorgaande jaren.

Na een welkomstwoord van Bert Dragt (voorzitter van het Bestuur van SBR) en een toelichting van Jack de Leeuw (algemeen directeur SBR) op de activiteiten van SBR in 2005, kreeg de heer Hovers (voorzitter van de Regieraad Bouw), de nieuwe SBR/BouwBeter publicatie 'Innovatie in de bouw, de noodzaak van nieuwe strategieën' overhandigd door Niek van der Moolen (voorzitter stuurgroep BouwBeter).

Na enige inspirerende woorden van de heer Hovers ging op spectaculaire wijze de zogenoemde 'Innovatieparade' van start met een wervelende lasershow. Na deze lasershow werd iedereen verzocht door 'Aannemer' John Buisman (bekend van de GAMMA reclames), zich te begeven naar de foyer van het theater.

In de foyer hing inmiddels al een heuse paradesfeer met tenten en artiesten. Onder leiding van presentatoren Han Brezet (hoogleraar Industrieel Ontwerpen) en John Buisman werden 7 innovatieve concepten voor het voetlicht gebracht. De volgende innovaties zijn de revue gepasseerd:
Koppen snellen van prefab funderingspalen is verleden tijd door Piet van Veen, directeur Schokbeton Bouwprocesprotocol door Kees Zondag, Bouwtaak KennisCentrum Samenwerking universiteiten en bedrijfsleven door Mick Eekhout, Hoogleraar productontwikkeling Trento door René van Riggelen, Nijhuis Bouw
Nieuw Crooswijk door Peter van der Gugten, Proper Stok Bouwvergunning.nu door Ton Borst, AC Borstbouw
De Brug/Drijvende woning/Drijvende kassen door Dick van Well

Naast bovenstaande innovaties waren tientallen andere innovaties tijdens het befaamde winterbuffet te bewonderen op verschillende plaatsen in de foyer. Door de vele enthousiaste reacties kunnen we voorzichtig constateren dat de bijeenkomst een succes is geweest!

dinsdag 18 januari 2005