Gemeente Haarlem


27 december 2004

351/2004
Gemeente Haarlem, het college van Burgemeester en Wedhouders

Persbericht


Informatiebijeenkomst over angst en paniek
voor familieleden en andere betrokkenen

De Geestgronden, specialisten in geestelijke gezondheidszorg, organiseert twee informatiebijeenkomsten over angst- en paniekklachten. De eerste bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Stadsbibliotheek Haarlem en vindt plaats op 18 januari aanstaande in de Stadsbibliotheek Haarlem aan de Gasthuisstraat 32 in Haarlem. De tweede bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Hoofddorp Floriande en vindt plaats op dinsdag 22 februari in de Bibliotheek Hoofddorp Floriande aan de Baron de Coubertinlaan 4 in Hoofddorp.
Beide avonden zijn van 19.30 tot 22.00 uur.

Het centrale kenmerk van paniekklachten is de paniekaanval, dat wil zeggen een plotseling en zonder aanleiding optredende intense angst of spanning. Een paniekaanval gaat meestal gepaard met verschillende lichamelijke verschijnselen zoals onder andere: hartkloppingen, trillen, zweten, ademnood of duizeligheid. Vaak ontwikkelen mensen met paniekklachten ook de angst om zich in het openbaar te begeven (zoals in de supermarkt, bioscopen, treinen etc.).

De avonden zijn bedoeld voor familieleden en andere betrokkenen van mensen die te maken hebben met angst- en paniekklachten. Tijdens de bijeenkomsten wordt informatie gegeven over wat angst of paniek betekent voor de persoon zelf en voor de omgeving, hoe het te herkennen is en hoe er als betrokkenen mee om te gaan.

De kosten bedragen E 2,50 per persoon. Vanwege een te verwachte grote belangstelling voor deze informatieavond is aanmelding vooraf noodzakelijk. Bel hiervoor naar het secretariaat van de afdeling Preventie en Innovatie:
Amstelveen tel. 020-5434343, Haarlem tel. 023-5300660.


-----------------------------------------------------------------------------------------------------