Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Januari 2005

Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten schrijft fotowedstrijd uit

WIN EEN DIGITALE CAMERA BIJ OPEN DAG FOTOWEDSTRIJD KABK

De Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag heeft een fotowedstrijd uitgeschreven. Wie de sticker van de flyer voor de Open Dag op de meest bijzondere plek fotografeert, maakt kans op een digitale camera, namelijk de Nikon COOLPIX 5200. De fotowedstrijd vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Open Dag die zaterdag 29 januari wordt georganiseerd. Van 10:00 tot 16:00 uur kunnen geïnteresseerden exposities bezichtigen, zich laten informeren door studenten en docenten, sfeerproeven en kunst kopen in de KABKshop aan de Prinsessegracht 4 in Den Haag.

De winnaar van de fotowedstrijd wordt tijdens de Open Dag bekendgemaakt. Foto's kunnen tot 27 januari ingezonden worden. De flyer is te downloaden via www.kabk.nl, waar ook meer informatie staat over de fotowedstrijd.

Tijdens de Open Dag opent de academie ook haar eigen KABKshop. Studenten bieden hier werk te koop aan variërend van schilderijen, cd's en tekeningen tot kleine installaties, boekjes, tassen en T-shirts. Daarnaast zijn studenten aan het werk op hun werkplekken en in de werkplaatsen, zijn er verschillende exposities te bezichtigen en beantwoorden docenten en studenten vragen. Geïnteresseerden in Fotografie kunnen hun portfolio bespreken, bezoekers kunnen zich laten portretteren door Fotografie- en Beeldende Kunststudenten en er is een informatiecentrum ingericht waar de hoofddocenten de diverse afstudeerrichtingen mondeling toelichten.

De KABK kent de afstudeerrichtingen ArtScience, Beeldende Kunst, Fotografie, Grafische en Typografische Vormgeving, Interieurarchitectuur en Textiel en Mode, de voortgezette opleidingen Type and Media en ArtScience, de Post Graduate Course Industrial Design en ter voorbereiding op de academie het Basisjaar, School voor Jong Talent en het Voortraject en de Oriëntatiecursus. Meer informatie over studeren aan de KABK, de activiteiten tijdens de Open Dag en de fotowedstrijd is te vinden op www.kabk.nl.

Noot voor de pers,

Ingezonden persbericht