Samas-Groep NV

P E R S B E R I C H T

SAMAS ZET EERSTE BELANGRIJKE STAP MET NIEUWE OPZET VAN HAAR FRANSE VERKOOPORGANISATIE

Baarn, 18 januari 2005, nabeurs

In het kader van de op 1 december 2004 aangekondigde rationalisatie van de activiteiten in Frankrijk heeft Samas een eerste belangrijke stap gezet met een nieuwe opzet van haar Franse verkooporganisatie.

De tot op heden separaat opererende verkooporganisaties van Roneo en Sansen zullen in één nieuwe organisatie genaamd Samas Office worden samengevoegd.

De nieuwe commerciële organisatiestructuur zal zorgen voor meer synergie tussen de merken Roneo en Sansen. Beide merken kunnen in een bredere productportfolio worden aangeboden, waardoor de keuze voor de klant wordt vergroot en de effectiviteit van de verkooporganisatie wordt verbeterd.

Als gevolg hiervan zullen de verkoopvestigingen in de tien grootste Franse steden, waar zowel Roneo als Sansen aanwezig is, in totaal met 74 medewerkers worden ingekrompen. Deze reorganisatie zal per 1 februari effectief zijn. De kosten hiervan worden volledig gedekt uit reeds getroffen voorzieningen.

Nadere aankondigingen met betrekking tot herstructurering van de productie en logistieke activiteiten van de Franse organisatie volgen naar verwachting binnen een aantal maanden.