Ingezonden persbericht

"Nieuw Opera en Musical Gezelschap" opgericht te Gorinchem

Kwaliteitskoor zoekt gemotiveerde zangers/zangeressen

GORINCHEM, 20050118 -- Het "Nieuw Opera en Musical Gezelschap", een nieuw opgericht zangkoor, start haar eerste repetitie op 2 februari a.s. te Gorinchem. Het gezelschap is op zoek naar gemotiveerde muzikale leden die geïnteresseerd zijn in het goed leren zingen en uitvoeren van Opera en Musical repertoire. Een nieuw concept is de drijfveer achter de oprichting van het gezelschap: door de combinatie van samenzang met individuele stemtraining, beoogt zakelijk en artistiek leider Dick Zevenbergen tot een kwalitatief uitzonderlijk resultaat te komen. Gemotiveerde zangers en zangeressen worden hierbij nadrukkelijk uitgenodigd om kennis te komen maken.


Nieuw concept
Doelstelling van het nieuw opgerichte gezelschap is om de muzikale blik van de leden op opera en musicalmuziek te verruimen en een brug tussen beide genres te slaan. Uniek is dat Zevenbergen, koordirigent en zangpedagoog, persoonlijke vocale begeleiding met samenzang combineert. Daarnaast is er voor de leden ruimte tijdens de repetities gereserveerd voor inbreng en evaluatie. Hierbij kunnen vragen over zangtechnische en muzikale aspecten direct door de dirigent beantwoord worden. Op deze manier wordt beoogd de leden op een aangename en motiverende manier te betrekken bij hun eigen gezamenlijk muzikaal product. Het hoge niveau van het koor wordt daarnaast ook gewaarborgd doordat nieuwe leden voldoen aan een aantal toelatingseisen. Deze eisen hebben betrekking op muzikaliteit en gevoel voor uitspraak (taal), concentratiespanne en muzikaal geheugen. Een toelatingstest is daarom onderdeel van de aanmelding.

Aanvang repetities
Op 2 februari a.s. om 20:00 uur start de eerste repetitie in de Muziekschool aan de Boerenstraat te Gorinchem. Aspirant-leden worden bij deze van harte uitgenodigd om om 20:00 uur te komen kennismaken en kunnen zich die avond direct aanmelden voor de toelatingstest. U kunt eventueel uw auto gratis parkeren in parkeergarage Kazerneplein. Repetities vinden met ingang van 2 februari op elke woensdagavond plaats.

Informatie
Voor meer informatie over het Nieuw Opera en Musical Gezelschap kunt u contact opnemen met telefoonnummer 0183-303702 of een e-mailbericht sturen naar dick.zevenbergen@planet.nl

Over Dick Zevenbergen
Zevenbergen is koordirigent, pianist, zanger en docent. Hij studeerde vanaf zijn 17e piano aan het Rotterdams Conservatorium, slaagde Cum Laude en won de prestigieuze "Prix d'Excellence". Daarnaast studeerde hij af (eveneens aan het Rotterdams Conservatorium) in solozang en koordirectie. Zijn eerste koor dirigeerde hij op 17-jarige leeftijd. Sindsdien dirigeert hij vele koren (dames-, heren- en gemengde koren) in verschillende steden in het land. Hij werkt hierin samen met gerenommeerde zangsolisten, instrumentalisten en orkesten en kan terugzien op een zeer geslaagde muzikale carrière. Hij heeft er veel zin in om deze, ook voor hem, nieuwe uitdaging gestalte te geven en kijkt uit naar nieuwe leden.



Ingezonden persbericht