Gemeente Capelle a/d IJssel

Burgemeester Van Doorne vraagt Capellenaren om ideeën voor Burgerjaarverslag

Welke informatie hoort volgens u thuis in het Burgerjaarverslag?

De afgelopen twee jaar heb ik via het Burgerjaarverslag verantwoording aan de inwoners van Capelle aan den IJssel afgelegd over de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening aan de Capelse burger. Ik heb verteld in hoeverre de servicenormen, zoals vastgelegd in het Burgerhandvest, gehaald zijn. Ook beschrijft het Burgerjaarverslag hoe de gemeente de contacten met de Capellenaren organiseert. Via deze burgerparticipatie kunt u invloed uitoefenen op het beleid van de gemeente. Voorbeelden hiervan zijn de wijkoverlegplatforms, inspraakbijeenkomsten en de overleggen met tal van maatschappelijke organisaties.

Onze gemeente heeft deze manier van verantwoording afleggen behoorlijk goed op poten gezet. Dat vindt in ieder geval de jury van Stichting Rekenschap, die vorig jaar de Burgerjaarverslagen van 84 grote gemeenten beoordeelde. Capelle aan den IJssel kwam toen als gemeente met het beste Burgerjaarverslag uit de bus! Daar ben ik trots op.

Maar het kan altijd beter Daarom wil ik graag van u, als inwoner van Capelle aan den IJssel, weten welke informatie volgens u in het Burgerjaarverslag thuishoort. Bij welke onderwerpen bent u benieuwd naar de kwaliteit van de dienstverlening? Over welke vormen van burgerparticipatie of welke resultaten daarvan, wilt u iets lezen?

Om een beter idee te krijgen van wat het Burgerjaarverslag inhoudt, kunt u kijken op deze website bij Burgerjaarverslag.

Reageren
Wilt u nu reageren, vul dan het hier onder het te downloaden formulier in en stuur hem (zonder postzegel) vóór 2 februari 2005 naar:

Gemeente Capelle aan den IJssel
T.a.v. afdeling Communicatie, mevrouw A. Portenge Antwoordnummer 2
2900 VB Capelle aan den IJssel

Of mailt u het formulier naar e-mail adres:
gemeente@capelleaandenijssel.nl

Om het reactieformulier te downloaden klikt u hier op: Formulier Burgerjaarverslag

Alvast bedankt voor uw reactie. Misschien ziet u uw suggestie(s) wel terug in het Burgerjaarverslag 2004.

Met vriendelijke groet,

Joke van Doorne