Gemeente Dordrecht

Persbericht Avond voor Liefhebbers

Avond voor Liefhebbers met winnares Wim Izaksprijs Iris Kensmil

Op donderdag 20 januari is er midden in de tentoonstelling Wim Izaks Prijs een Avond voor Liefhebbers. Het avondvullende programma start om 18.30 uur met een etentje tussen de schilderijen van de genomineerden voor de Wim Izaksprijs 2004. Winnares Iris Kensmil vertelt over haar schilderijen. De jury van de Wim Izaksprijs legt vanavond uit waarom Iris gewonnen heeft. Met muziek en een lezing een bijzondere ervaring. Donderdag 20 januari, 18.30 uur, kosten voor dit avondvullende programma bedragen 25 euro inclusief diner, een goed glas wijn, live muziek en lezing.
Reserveren kan tot en met 18 januari bij de Kunstkerk via 078 6398555 of kunstkerk@dordrecht.nl

Op de Avond voor Liefhebbers wordt er gegeten in het Atelier. De Kunstkerk is speciaal voor de Wim Izaksprijs omgetoverd tot een schildersatelier, overal staan ezels met de werken opgesteld. Midden tussen deze ezels vertelt kunstenares Iris Kensmil haar verhaal over haar werk en legt juryvoorzitter Rob Smolders uit waarom nou juist Iris Kensmil deze prijs dit jaar gewonnen heeft.

De muziek zal deze avond door Erik Groenestein worden verzorgd. Dit aanstormende talent is nationaal en internationaal bekend, en zal de avond op een bijzondere wijze opluisteren met een live optreden.

Wim Izaksprijs
Na de vroege dood van de schilder Wim Izaks (1950 - 1989) is in 1990 een gelijknamige stichting in het leven geroepen. Met als doel het werk van deze kunstenaar te beheren en zijn bekendheid te vergroten. Ook wil de stichting schildertalent stimuleren en ondersteunen door middel van het toekennen van een tweejaarlijks stipendium. Vandaag het verhaal van Wim Izaks.

Avond voor Liefhebbers
Een Avond voor Liefhebbers, georganiseerd door de Kunstkerk, draait om ontmoetingen met kunst, geschiedenis, wetenschap, andere liefhebbers, originele bronnen, inspirerende onderwerpen en gepassioneerde kenners. De onderwerpen verschillen per keer, maar zijn altijd actueel en worden op een verrassende manier uitgewerkt. Soms in de vorm van vertellingen, soms is het een expositie, een voordracht of concert; de vorm verschilt, maar altijd staat de ontmoeting centraal.
Er wordt er een maaltijd geserveerd met een goed glas wijn. Een leuke manier om het ijs te breken en kennis te maken met sprekers, kunstenaars en andere liefhebbers.

Kunstkerk Museumstraat 65, Dordrecht www.kunstkerkdordrecht.nl