Partij van de Arbeid


Den Haag, 10 januari 2005


PvdA bij manifestatie STOP DEKKER in Amsterdam


Op 20 januari aanstaande worden de huurplannen van minister Dekker in de Tweede Kamer besproken. Het kabinet wil de huurprijzen van een deel van de huurwoningen vrijgeven. De PvdA heeft kritisch gereageerd op deze plannen, omdat de betaalbaarheid voor specifieke groepen in gevaar komt en er een tweedeling dreigt tussen arme en rijke wijken.


In de periode voorafgaand aan de behandeling van deze plannen in de Tweede Kamer, nemen de PvdA-fractiewoordvoerders Staf Depla en Joanneke Kruijsen deel aan een groot aantal debatten, manifestaties en activiteiten rond dit onderwerp.


Op vrijdag 14 januari is Joanneke Kruijsen aanwezig bij de actiedag van het Comité Stop Dekker in Amsterdam. Amsterdam zegt STOP DEKKER. Dit actiecomité roept iedereen op de komende tijd actie te voeren tegen de voorgestelde huurplannen. De kick-off is van 13.00 tot circa 14.30 uur in het buurtcentrum Claverhuis in de Jordaan, Elandsgracht 70, Amsterdam. Tijdens deze presentatie van het actiecomité zal er een excursie worden gemaakt door een door de nieuwe huurwet bedreigde straat, wordt er met bedreigde huurders gesproken en wordt het actiemateriaal overhandigd aan (waarschijnlijk) wethouder Duco Stadig. Zie voor meer informatie www.stopdekker.nl en www.amsterdam.pvda.nl


Voor meer PvdA-informatie: Joanneke Kruijsen 06 1830 6025