Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Vanaf 20 januari: Retourette in Carnisse Veste

BARENDRECHT (dinsdag 11 januari 2005) - De komst van een retourette in Barendrecht-Carnisselande is een feit. De retourette komt in de Edah, die gevestigd is in Carnisse Veste. Vanaf donderdag 20 januari kunnen bewoners in de retourette gratis blikjes, kartonnen drankverpakkingen, batterijen, schoenen en kleding kwijt. Hierdoor wordt het scheiden van afval gestimuleerd en het scheelt bewoners in de portemonnee.

Bij de behandeling van de voorjaarnota in juni 2004 koos de gemeenteraad ervoor het milieu een extra impuls te geven, door te streven naar de realisatie van twee retourettes in Barendrecht. De komst van de eerste retourette is nu een feit. Voor de realisatie van een retourette in Barendrecht-Centrum wordt nog gezocht naar een geschikte locatie en een exploitant.

Geen nieuw fenomeen
Een retourette is in Barendrecht geen nieuw fenomeen. Jarenlang was er één in Barendrecht-Centrum in de vestiging van Super De Boer. Deze retourette ging als het ware aan zijn eigen succes ten onder. Het verwerken van de hoeveelheid aangeboden afval werd simpelweg te duur voor de ondernemer. De ondernemer besloot er mee te stoppen toen een financiële bijdrage van de gemeente uitbleef. Nu wil de raad wel geld beschikbaar stellen om bewoners te stimuleren hun afval beter te scheiden. Voor bewoners is een retourette aantrekkelijk omdat er minder afval in de gemeentelijke vuilniszak gestopt hoeft te worden.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht