Gemeente Ambt Montfort


20 en 27 januari informatieavonden energiebesparing voor ondernemers

Deze week valt bij alle ondernemers uit onze gemeente een uitnodiging in de brievenbus voor een informatiebijeenkomst over de aanpak van de nieuwe milieuwetgeving energie.
De landelijke overheid heeft namelijk vastgesteld dat bedrijven die meer dan 25.000 m3 gas of 50.000 KW stroom verbruiken, verplicht zijn om een onderzoek te laten verrichten naar maatregelen om uw energieverbruik terug te dringen. Zon onderzoek, een energiescan genaamd, is echter niet alleen interessant voor bedrijven die volgens de wet verplicht zijn om het uit te voeren. Elk bedrijf kan kosten op de energienota besparen door te laten onderzoeken waar besparingen mogelijk zijn.

De gemeente Ambt Montfort heeft in het kader van het gemeentelijk milieubeleidsplan besloten om, in samenwerking met de ondernemersverenigingen Montfort, St. Odiliënberg en Posterholt en de LLTB afdeling Land van Montfort, ondernemers een handreiking te doen en gezamenlijk ervoor te zorgen dat alle bedrijven binnen onze gemeente aan deze milieuverplichting kunnen voldoen. Voor beide partijen zijn er voordelen te behalen: de gemeente werkt mee aan de verbetering van het klimaat en de ondernemers besparen kosten doordat er een gezamenlijke aanpak kan plaatsvinden.

Er worden twee voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd waarop de gezamenlijke aanpak van de nieuwe energieregels wordt toegelicht. Vier bedrijven die deelnamen aan het pilot-project, vertellen over hun ervaringen met de energiescan en hoeveel ze op de kosten kunnen besparen door energiebesparende maatregelen te nemen. Tijdens de eerste avond op donderdag 20 januari staan de agrarische bedrijven centraal. De tweede avond is met name gericht op de overige ondernemingen binnen onze gemeente. Beide avonden vinden plaats in Partycenter Den Zwarten Berg, Postweg 1 te Posterholt en beginnen om 19.30 uur.

Alle ondernemers in onze gemeente krijgen een persoonlijke uitnodiging voor één van de avonden. Mocht u echter niet in de gelegenheid zijn om de avond bij te wonen waarvoor u de uitnodiging ontvangt, dan bent u van harte welkom op de andere informatieavond. Het is immers de moeite waard om na te gaan hoe uw bedrijf aan de milieuwetgeving kan voldoen én tevens op de energienota kan besparen.