Erasmus Universiteit Rotterdam

Ap de Vries houdt vijfde Birnie-lezing

Ap de Vries, directeur van de Kunstconnectie, geeft op 20 januari 2005 de vijfde Carel Birnielezing aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. De Vries gaat in op de huidige stand van zaken van management en professionalisering bij de kunsteducatie instellingen. De lezing gaat vooraf aan de uitreiking van de certificaten kunst en- cultuurmanagement, een curriculum van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen.

De Kunstconnectie is de branchevereniging van instellingen voor kunsteducatie en kunstparticipatie, zoals muziekscholen, Centra voor de Kunsten en provinciale instellingen voor kunst & cultuur). Deze organisatie behartigt de belangen van de kunsteducatie in Nederland. De Vries behandelt de huidige ontwikkelingen in de cultuureducatie op lokaal niveau, de kansen en bedreigingen voor de Centra voor de Kunsten, hoe reageren ze daarop en wat zijn succesvolle strategieën voor de toekomst.

De Carel Birnie-lezing is vernoemd naar wijlen Carel Birnie, directeur van het Nationaal Danstheater, die voor veel managers in de culturele sector een voorbeeld is geweest. De Carel Birnie-lezing wordt jaarlijks gehouden bij de uitreiking van de certificaten kunst en- cultuurmanagement, een curriculum van de Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen (FHKW) van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Mevrouw prof.dr. M. Halbertsma, hoogleraar Historische aspecten van de kunst en cultuur, tevens onderwijsdirecteur van de FHKW, reikt de certificaten uit.