Ingezonden persbericht


Uitnodiging aan de pers bij het KNMI
De Bilt, 17 januari

Colloquium over de aardbeving bij Sumatra en de tsunami

Op donderdag 20 januari a.s. om 11 uur houdt dr Hein Haak, hoofd Seismologisch Onderzoek KNMI, een colloquium over de aardbeving bij Sumatra en de tsunami van tweede Kerstdag. De aardbeving en de verschrikkelijke gevolgen daarvan heeft het wereldnieuws in de afgelopen weken volledig gedomineerd. In dit extra colloquium worden de achtergronden van de beving en de daarop volgende tsunami gegeven. Aan de orde komen de tektonische situatie dus het ontstaan van de beving, de parameters die een rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van een tsunami en de naschokken. Ook komt de vraag aan de orde hoe een tsunami waarschuwingssysteem gaat functioneren voor het gebied van de Indische Oceaan. Het colloquium wordt afgesloten met de vraag of dergelijke rampen ook in Europa mogelijk zijn.

Uitnoding en aanmelding

Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd om dit colloquium, dat begint om 11 uur en ongeveer een uur duurt, bij het KNMI bij tewonen.DecapaciteitvandeBuysBallotzaalisbeperkt,vandaardatwevragenomuwkomstaantemeldenviamailtopersvoorlichting@knmi.nl.Zondertegenberichtvanonzekantbentudanvanhartewelkom.

Spreker: Dr. Hein Haak, KNMI
Onderwerp: Aardbeving bij Sumatra en de tsunami
Datum: Donderdag 20 januari, om 11.00 uur
Plaats: Buys Ballotzaal, KNMI

Informatie over de tsunami op internet: http://www.knmi.nl/onderzk/seismo/seismoreindex.html?/onderzk/seismo/home_n/education/indonesia/041226/041226_0058.htm

met vriendelijke groet

Harry Geurts

met vriendelijke groet

Harry Geurts
persvoorlichter KNMI
mailto: geurts@knmi.nl
telefoon 030 22 06 317
telefax 030 2211 195

KNMI
Postbus 201
3730 AE De Bilt

Zie ook/see also: http://www.knmi.nl/maildisclaimer.html