Gemeente Utrecht

Persconferentie 'Utrecht Veilig! Dat doen we samen'

Geachte redactie,

Hierbij nodig ik u van harte uit voor de persconferentie over Utrecht Veilig! Dat doen we samen. Zoals u waarschijnlijk weet, werken onder de naam Utrecht Veilig! gemeente, politie en openbaar ministerie sinds juni 2003 samen aan de veiligheid van Utrecht. Deze gezamenlijke aanpak begint zijn vruchten af te werpen. Dat blijkt uit de cijfers en evaluatie van het project tot nu toe. De extra inzet van menskracht en geld in de urgentiegebieden Kanaleneiland Noord en Nieuw Hoograven heeft geleid tot verbetering van de veiligheidssituatie in deze buurten. De structurele verbetering van de veiligheid is ook het resultaat van de Utrechtse veelplegersaanpak. Onverminderde inzet blijft echter nodig om resultaten te blijven halen en behouden. Behalve doorgaan met de verschillende projecten, wordt nu ook de doelgroep van Utrecht Veilig! vergroot. Dat gebeurt door een stedelijke campagne over Utrecht Veilig! te starten. Met behulp van een campagne worden Utrechters betrokken en wordt hen aangeven wat ze zelf kunnen bijdragen.

Om de resultaten van Utrecht Veilig! toe te lichten en de campagne te lanceren is een persconferentie belegd. Tijdens de conferentie spreken burgemeester A.H. Brouwer-Korf, wethouder R Verhulst, de heer P. Gieling (politie Utrecht) en de heer M. van Nimwegen (openbaar ministerie). Burgemeester Brouwer zal het eerste T-shirt bij de campagne uitreiken aan inwoner van Utrecht die zich bijzonder heeft ingezet voor veiligheid. Vanzelfsprekend is er ook tijd voor het stellen van vragen of afnemen van individuele interviews. De persconferentie vindt plaats op donderdag 20 januari, van 11.00 tot 12.00 uur. Locatie: Stadhuis te Utrecht, Korte Minrebroederstraat 2, in zaal 0.16.

Uw redactie is van harte welkom. Wilt u zo vriendelijk zijn uw komst aan te melden bij Jubbe van der Heide, telefoon 030 2861132 of per e-mail j.van.der.heide@utrecht.nl.

namens de Stuurgroep Utrecht Veilig! Dat doen we samen,

met vriendelijke groet,

Sari Klatter,
bestuurscommunicatie gemeente Utrecht,
telefoon 030 - 286 14 09.