Kema NV

KEMA

Van Gennip opent KEMA-lab Shanghai

Ketenrisico's wereldwijd beteugelen

KEMA opent op 20 januari 2005 haar derde Chinese test- en certificeringlaboratorium voor laagspanningsproducten in Shanghai. KEMA helpt Chinese fabrikanten en Europese importeurs al jaren met hun export naar de EU en Noord-Amerika. Ook draagt het bij aan de toegankelijkheid van de Chinese markt voor Europese fabrikanten, door het keuren voor het verplichte Chinese CCC-merk. De drie labs en het inspectiekantoor (Shanghai, Guangzhou, Whenzhou en Hong Kong) tellen inmiddels honderd medewerkers. Deze uitbreiding is een belangrijke stap voor KEMA en voor de relaties tussen China en Europa op het gebied van de veiligheid van producten.

Arnhem, 18 januari 2005

'Door de globalisering wordt de veiligheid van producten nog belangrijker. China is als markt en als fabrikant een grote speler. In de komende 15 jaar zal China als producent goed zijn voor circa de helft van van de elektronische producten, wereldwijd. Veel Aziatische fabrikanten werken hard aan kwaliteit. Veel andere Aziatische producenten voldoen nog niet aan de eisen die onder meer Europa stelt', aldus CEO Pier Nabuurs tijdens de opening. KEMA weet alles van de (elektrische) veiligheid van producten, internationale normen en risicobeheersing door de gehele keten. KEMA keurt producten, maar inspecteert ook fabrieken en te verschepen ladingen aan de kade. Het bedrijf richt zich op consumentenproducten als kerstverlichting, strijkijzers en audio/video, maar ook op industriële producten als aardlekschakelaars, IT apparatuur en verlichting.

De opening geschiedt door de Nederlandse Staatssecretaris van Economische Zaken, Karien van Gennip. Daarnaast zal er een traditionele Chinese opening plaatsvinden met leeuwendans en muziek. Ook zijn er diverse presentaties en workshops voor fabrikanten en retailers.

KEMA is een adviesbureau voor de energiewereld en gespecialiseerd in hoogwaardige technologische consultancy en testen en certificeren. Het bedrijf werkt met 1500 medewerkers vanuit 20 vestigingen wereldwijd. De business unit KEMA Quality is gespecialiseerd in testen en certificeren, op het gebied van producten (laagspanning) en managementprocessen.

Meer informatie:
KEMA Corporate Communications, Mark Molewijk.
Telefoon: +31 (0) 26 356 30 49 en +31 (0) 6 150 632 44. E-mail: mark.molewijk@kema.com. Websites: www.kema.com en www.buyerrisk.com

18 jan 05 14:37