Gemeente Barneveld


Nieuwe brandweerkazerne Kootwijkerbroek

Op donderdagmiddag 20 januari zal burgemeester Burgering van Barneveld de eerste steen leggen van de nieuwe brandweerkazerne van Kootwijkerbroek, gelegen aan de Drieënhuizerweg 5. Het brandweerkorps van Kootwijkerbroek telt 17 vrijwilligers en staat onder leiding van afdelingscommandant Jaap van Kooten.

De huidige brandweerkazerne aan de Jan van Heydenstraat te Kootwijkerbroek ligt midden in de dorpskern. De kazerne is verouderd en biedt inpandig als ook om het pand heen weinig ruimte om de taken van de brandweer goed uit te kunnen voeren. Ook voldoet de indeling van de panden niet aan de huidige eisen van arbo- en milieuwetgeving.

Nieuwe kazerne Als uitgangspunt is vastgelegd dat de nieuwe kazerne sober, doelmatig en onderhoudsarm moet zijn. Daarnaast is een Programma van Eisen vastgesteld. De kazerne krijgt een stalling voor twee brandweerauto's en een auto voor medische ondersteuning, een berging, douche- en toiletruimte, kantoor, keuken en een instructielokaal dat ook gebruikt kan worden als huiskamer. Daarnaast is er parkeergelegenheid voor ongeveer 12 auto's en er is een wasplaats op het buitenterrein.

Bouwer Bouwbedrijf Van de Kolk Garderen BV heeft de opdracht verworven. Het bedrijf schakelt voor de bouw de volgende onderaannemers in:

E+W installaties Jansen Kootwijkerbroek

Grondwerk Verhoef Kootwijkerbroek

Staalconstructie Mouw Kootwijkerbroek

Dakwerk Simon Voorthuizen

Schilderwerk Van de Beek Barneveld

Planning en kosten In december 2004 is begonnen met bouwwerkzaamheden. De oplevering zal naar verwachting plaatsvinden in mei 2005. Voor de nieuwe brandweerkazernes in Zwartebroek én Kootwijkerbroek is door de gemeenteraad een budget beschikbaar gesteld van 1.335.000.

Barneveld, 18 januari 2004