Politie Hollands Midden

Oegstgeest Aanrijding onder invloed Een 23-jarige man uit Rijnsburg reed op donderdag 20 januari rond 03.10 uur met zijn auto tegen een vangrail en lichtmast op de Rijnzichtweg. Een achterwiel van de auto brak daarbij af. De man stapte uit en liep weg. Een getuige belde de politie. Agenten troffen de man aan onderweg naar zijn woning. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren. De man werd dan ook aangehouden. De ademanalyse aan het bureau gaf een uitslag van 450 ug/l (limiet 220 ug/l), Het was niet de eerste keer voor de man dat die op het rijden onder invloed werd betrapt. In 2000 blies hij 840 ug/l. De politie vorderde dan ook het rijbewijs van de man in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Winkeldiefstal Een 35-jarige man uit Leiden pleegde op woensdag 19 januari rond 19.00 uur een winkeldiefstal bij een bouwmarkt aan de Flevoweg. Zonder te betalen rende hij de winkel uit met een bacosleutel. De gealarmeerde politie wist de man dankzij het signalement een klein uur later op het Stationsplein aan te houden. Na zijn verhoor en het opmaken van een proces-verbaal mocht hij later op de avond het bureau weer verlaten.

Ter Aar Politieman mishandeld Een 53-jarige brigadier van de politie werd woensdagavond rond 22.00 uur bij een aanhouding mishandeld. De brigadier was met zijn collega in een woning om daar een 50-jarige man aan te houden ter executie van een onherroepelijk vonnis. De man vloog plotseling de brigadier aan. Deze liep lichte verwondingen in het gezicht op. Met verzet werd de man uit Ter Aar overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Alphen a/d Rijn Tasjesrover actief Woensdagmiddag 19 januari vonden twee tasjesroven plaats door vermoedelijk dezelfde dader. Rond 16.45 uur fietste een 72-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn door het Bospark. Een naar schatting 17 tot 18-jarige jongen op een fiets pakte plotseling haar stuur beet. De vrouw moest daardoor stoppen. Op dat moment trok de jongen de handtas van het fietsstuur van de vrouw en ging er meer vandoor. Hij fietste weg in de richting van de Anna van Burenlaan. Nog geen uur later, rond 17.25 uur, werd de handtas gestolen van een 65-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn. De vrouw fietste over de Binkhorst toen zij plotseling een duw in de rug kreeg. Door de duw viel de vrouw. Op dat moment werd haar handtas uit de fietsmand gestolen door een jongeman die qua signalement overeenkwam met de tasjesrover in het Bospark. De jongen fietste weg de kruising met de President Kennedylaan over en vervolgens rechtsaf in de richting van de Eikenhorst. Een nog onbekend gebleven passerende jongen op een fiets zette nog wel de achtervolging op de tasjesrover in, maar dit bleef vermoedelijk zonder resultaat. Deze jongen heeft zich niet meer gemeld bij de vrouw. De politie vraagt hem contact op te nemen met de politie in Alphen aan den Rijn via 0900-8844 (lokaal tarief). Ook andere getuigen kunnen zich via dit telefoonnummer melden.

Nieuwerkerk a/d IJssel Aanrijding Op de Kleinpolderlaan ontstond woensdagmiddag 19 januari rond 16.10 uur een aanrijding tussen een lesauto en een 11-jarig meisje op een fiets. Het meisje uit Nieuwerkerk aan den IJssel liep hierbij een open beenbreuk op. Zij werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. De aanrijding ontstond op het moment dat het meisje, dat naast haar vriendin fietste, door nog onbekende oorzaak naar links uitwijk juist op het moment dat daar de 18-jarige leerling uit Gouda haar met de lesauto passeerde.

---------------------------------------------- einde berichten ---------------------------------------------------

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326


Datum: 20 januari 2005

(



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --