Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 20-01-2005 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Vernieling

AMERSFOORT Op woensdag 19 januari werd een zoon aangehouden voor vernieling.

Rond 23.25 uur kregen de politie en GG & GD de melding dat op een straat in de buurt van de Hogeweg iemand geslagen zou zijn en op straat zou liggen. Ter plaatse troffen politiemensen een 19-jarige man uit Amersfoort aan. Hij bleek ruzie met zijn vader en broer te hebben gehad en had daarbij een klap gekregen. Hij werd ter plaatse door het personeel van een ambulance onderzocht en had geen noemenswaardig letsel opgelopen. Daarop vertrokken de ambulance en de politiemensen.

Kort daarna werd door de 19-jarige Amersfoorter in dezelfde straat een ruit van de woning van zijn 48-jarige vader ingetrapt. Dezelfde politiemensen kwamen weer ter plaatse en de zoon werd aangehouden voor vernieling. De vader deed aangifte van vernieling en tegen de zoon is proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerijtje

AMERSFOORT De politie heeft op woensdag 19 januari een kleine hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie aan het begin van de avond een onderzoek ingesteld in een woning aan de Keerkring. In de woning werd een hennepkwekerijtje met bijna 150 planten aangetroffen. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek buiten de meter om te worden afgetapt. Tegen de 45-jarige Amersfoortse eigenaar van de kwekerij wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beroving

AMERSFOORT Op woensdag 19 januari deed een man aangifte van een beroving die op maandag 17 januari werd gepleegd.

Op maandag rond 23.45 uur stond een 44-jarige man uit Amsterdam met zijn auto geparkeerd op de Scheltussingel. Plotseling stapte een man aan de bijrijderskant in zijn auto en eiste geld van de Amsterdammer. Hij gaf hem geld, waarna de verdachte uit de auto stapte en de tas van het slachtoffer ook mee nam. Daarna stapte de verdachte bij een andere man in een donkere auto en zij reden weg.

Signalement:

Licht getinte man, ± 25 jaar, ± langwerpig gezicht, onregelmatige tanden, smalle mond, kort zwart haar, grote donkere ogen, slungelig mager postuur. Hij zag er onverzorgd uit.

De gestolen tas is later teruggevonden. Alle spullen zaten er nog in en de tas is inmiddels terug bij de Amsterdammer.

Getuigen van de beroving wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.

Fietser gewond

AMERSFOORT Op woensdag 19 januari raakte een fietser gewond bij een aanrijding met een bromfietser.

Rond 15.05 uur reed een 14-jarige fietser uit Amersfoort over het fietspad van de Hogeweg in de richting van Randenbroek. Hij zag een bromfietser het fietspad oprijden, maar omdat hem niet duidelijk was welke kant de bromfietser op wilde rijden, stopte de fietser. Vervolgens werd hij door de bromfietser aangereden. Daarna gaf de bromfietser alleen zijn 06 nummer en reed vervolgens weg.

De fietser bleek zijn rechter arm te hebben gebroken en deed in de loop van woensdag bij de politie aangifte van de aanrijding. De politie stelt een nader onderzoek naar de bromfietser in.

Snorfietsster gewond

AMERSFOORT Op woensdag 19 januari deed een vrouw aangifte van een aanrijding van maandag 17 januari.

Op maandagmorgen stond een 47-jarige vrouw met een snorfiets in de bocht van de Zonnehof/Utrechtseweg te wachten om over te steken. Zij werd aangereden door een automobilist die de bocht te krap nam. Daarbij werd de snorfiets bij het voorwiel geraakt en kwam de vrouw ten val. De automobilist reed na het ongeval door.

Bij een onderzoek door een arts bleek dat een band in het been van de Amersfoortse bijna geheel was afgescheurd. Het been is in het gips gezet.

De betrokken auto was hoogst waarschijnlijk geel / blauw van kleur en ongeveer tien jaar oud. Getuigen van het ongeval wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.