Utrecht stad 10.00 uur

Utrecht 20-01-2005 - Nieuwsberichten voor de districten Utrecht stad

Heling

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een man aangehouden omdat hij mogelijk gestolen goederen aanbood. Omstreeks 12.00 uur zag cameratoezicht dat een man op de Van Sijpesteinkade horloges verkocht. Agenten gingen ter plaatse en troffen de 40-jarige man uit Driebergen/Rijsenburg aan. Hij verklaarde de horloges te hebben gekocht in een winkel en deze weer door te verkopen op straat. De agenten geloofden zijn verhaal niet. Hij werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Geen flitspaal meer, wel controle

UTRECHT - Woensdagmorgen 19 februari van 08.30 tot 10:30 uur hield de politie op de Franciscusdreef een radarsnelheidscontrole. De snelheidslimiet bedraagt daar 70 km/uur. In totaal werden 580 voertuigen gecontroleerd en reden slechts 4 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur.

Op de Franciscusdreef staat een flitspaal die buiten werking is gesteld. Ook twee flitspalen op de Beneluxlaan en één op de Karl Marxdreef zullen verdwijnen. Met mobiele radarwagens blijft de politie echter wel de snelheid van weggebruikers op deze locaties controleren, zij het dus minder intensief.

Baldadigheid

UTRECHT Woensdagavond omstreeks 18.50 uur werden politieagenten aangesproken door passanten. Zij vertelden dat twee mannen fietsen in het water bij het Smakkelaarsveld aan het gooien waren. De agenten spraken de mannen, 20 en 21 jaar uit Tiel en Rotterdam aan. Zij bleken onder invloed van alcohol te zijn. Zij kregen beiden een bekeuring voor baldadigheid. De 20-jarige man uit Tiel gaf een vals adres op en werd hiervoor ook bekeurd. De 21-jarige Rotterdammer had geen identiteitspapieren bij zich en kreeg hiervoor een bekeuring.