Heuvelrug, 09.50 uur

Utrecht 20-01-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Verkeerscontrole

VEENENDAAL Op woensdagochtend 19 januari en aan het begin van de middag heeft de politie in en rond het centrum een verkeerscontrole uitgevoerd.

Bij de controle werd bekeurd voor het niet kunnen legitimeren (1), fietsen op trottoir (1), negeren rood verkeerslicht (1), negeren geslotenverklaring (1), niet dragen van helm (1) en het niet dragen van de autogordel (6).

Teveel op

VEENENDAAL - In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 januari werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 00.40 uur werd op het Panhuis een 37-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 520 ug/l, bijna 2,5 keer de maximaal toegestane waarde van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Rond 02.15 uur werd op het Oudeveen een 20-jarige automobilist uit Veenendaal gecontroleerd. Ook hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 300 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Baldadigheid

WIJK BIJ DUURSTEDE Op woensdag 19 januari werden twee meisjes voor baldadigheid bekeurd.

In de avond zagen politiemensen op de Steenstraat een fiets half op de weg / half op de stoep liggen. Toen zij de fiets rechtop zetten, werden zij aangesproken door een vrouw. De vrouw wees op twee meisjes die de fiets zojuist kennelijk opzettelijk hadden omgegooid.

De politiemensen spraken het tweetal, meisje van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Werkhoven en Wijk bij Duurstede aan. Het tweetal reageerde direct met een grote mond en zij kregen een bekeuring voor baldadigheid. Het 16-jarige meisje had tevens geen identiteitsbewijs bij zich en werd daar ook voor bekeurd.