Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

De Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA DEN HAAG

Uw brief Ons kenmerk Doorkiesnummer ARBO/KON/04/88846 333

Onderwerp Datum Contactpersoon Vereenvoudiging Europese arbo-regelgeving 20 januari 2005

Hierbij doe ik u toekomen het verslag van de Conferentie Effective Intervention and Sector Dialogue in Occupational Safety and Health. Deze conferentie is door het Ministerie van SZW georganiseerd in het kader van het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie. Het doel van deze conferentie was om aan te geven dat het verder verbeteren van arbeidsomstandigheden vooral gebaat is bij een actieve participatie van belanghebbenden, en niet bij het formuleren van nog meer regelgeving op nationaal danwel Europees niveau.

Ik heb van deze gelegenheid gebruikgemaakt om te wijzen op het belang van het beheersen van de Europese regeldruk op arbo-terrein en de wijze waarop dat zou kunnen. Mede door deze exercitie is het thema van het beheersen van de arbo-regeldruk meer op de Europese agenda gekomen. Zoals u ook uit dit verslag kunt opmaken zijn de opvattingen over de wenselijkheid van het terugdringen van Europese arbo-regelgeving echter sterk verdeeld. Niettemin zal ik mij blijven inzetten voor de agendering van deze kwestie.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(H.A.L. van Hoof)

Bijlage: Proceedings Conferentie Effective Intervention and Sector Dialogue in Occupational Safety and Health.