PERSBERICHT - 2005-01-20

bmi vervoert 11% meer passagiers in 2004

De Britse luchtvaartmaatschappij bmi heeft vorig jaar 11,2% meer passagiers vervoerd dan in 2003. In totaal maakten 10,2 miljoen passagiers gebruik van de diensten van bmi, dat met een vloot van 41 jets 30 bestemmingen in 10 landen bedient.

Ook het aantal passagiers dat met de op één na grootste Britse luchtvaartmaatschappij vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar Londen Heathrow vloog, nam toe in vergelijking met 2003. De stijging kwam uit op 18 procent.

De toegenomen belangstelling voor de vluchten tussen Schiphol en Heathrow schrijft bmi toe aan de hoge frequentie van het aantal vluchten per dag (acht) en de simpele enkele reis-tariefstructuur, waardoor passagiers heel flexibel zijn in het plannen van hun reis. Ook met haar scherpe prijzen onderscheidt bmi zich van andere service carriers die vanaf Amsterdam op Londen vliegen. Niet voor niets heeft de concurrentie onlangs prijsverlagingen aangekondigd om enigszins in de buurt te komen van de tarieven die bmi hanteert.

Voor 2005 voorziet bmi een verdere toename van het aantal passagiers op haar vluchten tussen Amsterdam en Londen. De verwachte groei houdt onder meer verband met de lijndienst die de luchtvaartmaatschappij start tussen het Verenigd Koninkrijk en India. Vanaf 27 maart aanstaande vliegt bmi vier keer per week vanaf Londen Heathrow naar Mumbai, het vroegere Bombay.

Ook door de sluiting van de metroverbinding tussen Terminal 4 van Heathrow en het stadscentrum rekent bmi op extra passagiers. Wegens werkzaamheden is deze Piccadilly Line voor een periode van 20 maanden gesloten. Passagiers van luchtvaartmaatschappijen die in Terminal 4 aankomen, worden per bus naar Terminal 1 vervoerd, hetgeen zowel heen als terug extra reistijd met zich meebrengt. Reizigers die met bmi vanaf Schiphol naar Heathrow vliegen, arriveren in Terminal 1 en kunnen ongehinderd en rechtstreeks met de ondergrondse naar het centrum van Londen reizen.

bmi vliegt vanuit Nederland niet alleen tussen Schiphol en Heathrow, maar onderhoudt elke werkdag ook een verbinding tussen Groningen en Aberdeen. Vanaf Heathrow biedt bmi uitstekende verbindingen met de rest van het Verenigd Koninkrijk en de Ierse republiek. Vanaf Manchester verzorgt bmi transatlantische lijndiensten met Washington, Chicago, Las Vegas en het Caraïbisch gebied (www.flybmi.nl).