Ingezonden persbericht


Multimedia op tv met de LaCie silverscreen hard drive

Draagbare 80 GB multimedia hard drive voor films, foto's en muziek zonder computer

Amsterdam, 20 januari 2005 - LaCie, leverancier van randapparatuur voor gegevensopslag, introduceert de LaCie silverscreen. De nieuwe draagbare USB hard drive kan direct op een tv aangesloten worden voor het afspelen van opgeslagen films en muziek en het bekijken van foto's. De LaCie silverscreen is een ideale oplossing voor reizigers die ook onderweg digitaal willen genieten. Bovendien kunnen zakelijke gebruikers met deze hard disk bedrijfsvideo's op grote tv-schermen bekijken zonder dat hiervoor een computer vereist is. De zeer compacte en geruisloze drive wordt geleverd met een capaciteit van 40 of 80 GB.

"Steeds meer mensen willen opgeslagen informatie overal en altijd kunnen bekijken. LaCie maakt dat mogelijk met deze innovatieve storage-oplossing", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Met de LaCie silverscreen kunnen mensen hun films, privé-foto's en favoriete muziek eenvoudig meenemen naar vrienden en familie en deze op een tv afspelen of bekijken zonder daarbij een computer nodig te hebben. De nieuwe draagbare hard drive is speciaal ontwikkeld voor mensen die overal en altijd willen genieten van digitaal amusement."

De LaCie silverscreen is zo geconfigureerd, dat het veel verschillende bestandsformaten kan herkennen en afspelen, inclusief MPEG-2 ISO en het populaire gecomprimeerde DivX-formaat. Na het laden van de multimediagegevens vanaf elke willekeurige pc of Mac via de USB-interface biedt de hard drive de ervaring van een thuisbioscoop. Het surround-geluid is mogelijk door de optische digitale uitgang die gecomprimeerd Dolby Digital 5.1 en DTS ondersteunt. De praktische afstandsbediening zorgt ervoor dat gebruikers eenvoudig door het menu kunnen surfen en makkelijk kunnen terugspoelen.

De draagbare drive weegt 300 gram en kan 14 MPEG-2-films opslaan, 80 MPEG-4/DivX-films, 20.000 MP3-bestanden of een miljoen foto's. Verder is de LaCie silverscreen uitgerust met een Video-On-Demand-optie (VOD), zodat gebruikers ook DivX-VOD-films vanaf de DivX-website kunnen kopen of huren.

De LaCie silverscreen:
ondersteunt MPEG-1, MPEG-2 (ISO, AVI, VOB), MPEG-4 (AVI, DivX, XviD) voor video; ondersteunt WAV, MP3, AAC, WMA, AC3 voor audio; ondersteunt JPEG-fotoformaat (tot 8 megapixels);
Video-output: NTSC/PAL composite en S-video, analoge YPbPr-video schaalbaar tot 1920x1080i of 1280x720p, VGA schaalbaar tot 11024x768, RGB via SCART (Europa); Audio-output: dubbel stereo analoge audio, coax en optische SPDIF digitale audio; Interfaces: SPDIF, Audio/Video Out, HiSpeed Mini USB 2.0; inclusief accessoires: Hi-Speed Mini USB 2.0-kabel, stroomadapter, AV-kabel, SPDIF-coaxkabel, infrarood afstandsbediening, L/R Audio RCA-adapter, SCART voor Composite RCA (Europa).

Beschikbaarheid
De 40 GB LaCie silverscreen is per direct verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 299 euro (SKU 300939U) inclusief btw. De 80 GB-versie is vanaf februari 2005 beschikbaar voor een verkoopadviesprijs van 399 euro (SKU 300940U) inclusief btw. Kijk voor meer informatie op: www.lacie.com/products/range.htm?id=10036

Over LaCie
LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche en Neil Poulton. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431). De producten van LaCie zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij gespecialiseerde LaCie-dealers.