PENSIOENKIJKER.NL


Actiemaand Vrouwen en Pensioen scoort boven verwachting

De Stichting Pensioenkijker.nl ontving in de campagnemaand november 32.000 bezoekers op haar website. Dit is bijna het dubbele van wat met de op vrouwen gerichte acties werd verwacht. Positief is ook dat na afloop van de campagnemaand het bezoekertal met gemiddeld 580 per dag circa 45 % hoger ligt dan ervoor.

Slogan
Onderdeel van de actiemaand waren free publicity, radiospots en een wedstrijdpagina op de website van Pensioenkijker.nl. Bezoekers van de site konden wedstrijdvragen beantwoorden en een slogan insturen. De winnende slogan is ' Ik geef mijn pensioen een zoen, omdat het vrijheid geeft in het doen!. De winnaar/winnares is mevrouw Ahlers uit Almere. Op maandag 24 januari krijgt zij de prijs aangeboden uit handen van Elske ter Veld, voorzitter van het stichtingsbestuur van de Pensioenkijker. Zij krijgt een hotelweekend voor twee personen aangeboden in Appeltern. Overigens stimuleerde de campagnemaand ook veel mannen tot een kijkje op www.pensioenkijker.nl. Dit is op te maken uit het feit dat de wedstrijdvragen op de site gelijkelijk door vrouwen en mannen werden ingevuld.

Pensioenkijker in 2005
De Stichting Pensioenkijker.nl gaat in 2005 haar tweede jaar in. Ook in 2005 blijft het doel het vergroten van het pensioenbewustzijn van alle Nederlanders, waarbij accenten op een bepaalde doelgroep of een bepaald thema zullen worden gelegd. De nadruk blijft tot de zomer van 2005 liggen op vrouwen. In het voorjaar wordt onder meer een congres over Vrouwen en Pensioen gehouden. De Stichting Pensioenkijker.nl vindt het van groot belang vrouwen te wijzen op het feit dat veel life events (trouwen, kinderen krijgen, parttime werken, echtscheiding) gevolgen hebben op hun pensioensituatie. Het najaar van 2005 zal in het teken van een andere doelgroep of thema staan. In november 2005 zal wederom een bundeling van activiteiten in een campagnemaand plaatsvinden.

Stichting Pensioenkijker.nl
De Stichting Pensioenkijker is van start gegaan op 15 maart 2004. Doel is het verspreiden van objectieve informatie over pensioenen en daarmee het vergroten van het pensioenbewustzijn van alle Nederlanders. Pensioenkijker.nl staat onder voorzitterschap van Elske ter Veld, voormalig staatssecretaris van SZW. De Stichting Pensioenkijker.nl is een samenwerking van CNV, CNV Jongeren, Consumentenbond, Coördinatieorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties, FNV, FNV Vrouwenbond, NBVA, Nibud, Ombudsman Pensioenen, Sociale Verzekeringsbank, Unie van Beroepspensioenfondsen, Verbond van Verzekeraars, Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en VNO-NCW.


---

Contact en foto
Voor meer informatie kunt u bellen met Henriëtte de Lange, 015-2579395 of
Emilie Schols, 035-6321666.
Op verzoek wordt er vanaf maandag 24 januari een foto van de overhandiging van de prijs verstrekt. U kunt de foto opvragen via info@pensioenkijker.nl

20 jan 05 09:50