Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Hoogeveen 20-01-2005

Automobilist met drank op achter stuur
PEIZE Op de Roderweg in Peize hield de politie in de nacht van woensdag op donderdag een 43 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Er werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 0,7 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Politie controleert verkeer
MEPPEL Bij verkeerscontroles in Meppel bekeurde de politie woensdag 15 weggebruikers. Acht automobilisten droegen geen gordel. Vier bromfietsers hadden een te hoog vermogen en eentje reed met een gladde band. Verder werd een automobilist bekeurd die het rode verkeerslicht negeerde en eentje die niet handsfree aan het bellen was onder het rijden.

EMMEN In Emmen bekeurde de politie woensdag acht fietsers en automobilisten die de verlichting niet voor elkaar hadden. Verder drie bekeuringen voor het niet dragen van de autogordels, twee keer voor het rijden in een auto zonder geldige APK, twee keer omdat de bestuurder geen rijbewijs bij zich had en één keer omdat de auto niet was verzekerd. Verder nog een bromfietser die niet op het fietspad reed en op een auto die geparkeerd stond op het trottoir werd een parkeerbon achtergelaten.

Man valt op perron
HOOGEVEEN Een 43 jr. man uit Zwolle is woensdagmiddag naar het ziekenhuis vervoerd nadat hij op het NS perron in Hoogeveen ongelukkig was komen te vallen. De man viel bij het uitstappen tussen de stilstaande trein en het perron. Hij raakte gewond aan zijn hoofd.

Met been vast in fiets
HOOGEVEEN De brandweer moest er woensdagmorgen aan te pas komen om een 13 jr. meisje uit Hoogeveen uit haar benarde positie te bevrijden. Het meisje was in haar woonplaats, op de kruising van de Mr Cramerweg met de Valkenlaan, ongelukkig met haar fiets ten val gekomen doordat ze van de trappers gleed. Daarbij kwam haar been bekneld te zitten in een wiel. Nadat de brandweer haar had bevrijd is ze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Over de verwondingen is niets bekend.

Politie stelt onderzoek in naar verbranden afval NIEUWEROORD De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor het in brand steken van een bult stro waardoor woensdagmiddag het verkeer hinder ondervond. De bult stro lag op een stuk land aan de Middenraai in Nieuweroord. De grote rookwolken dreven over de weg waardoor fietsers en automobilisten hinder ondervonden. De brandweer bluste de brand voorzover dat mogelijk was. De eigenaar van het perceel land was woensdag niet bereikbaar.

Man valt uit rolstoel
GIETEN Met in ieder geval een gebroken arm is woensdagmiddag een 72 jr. man uit Gieten naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De man viel op De Trog in zijn woonplaats door onbekende oorzaak uit zijn rolstoel en brak daarbij een arm.

Dirk Neef verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-452475 of 06-51 55 7950.