Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht 20-01-2005 - Nieuwsberichten district Rijn & Venen

Te diep in het glaasje gekeken

MONTFOORT - Op woensdagavond is een 43-jarige man uit Opijnen aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Omstreeks 21.30 uur werd de man op de Heeswijk gecontroleerd. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 505 ug/l. Dit is ruim twee keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Schennispleger

VINKEVEEN Op dinsdagmiddag is er een potloodventer gesignaleerd.

Omstreeks 14.00 uur zag een getuige dat er een schennispleger op de Plevierenlaan, achter winkelcentrum Zuiderwaard, met zijn geslachtsdeel stond te spelen. De man is vervolgens in zijn auto gestapt en weggereden in de richting van de Pijlstaartlaan. De politie heeft hierop in de buurt gesurveilleerd, maar heeft de man niet meer kunnen traceren. Wel is er een signalement van de verdachte.

Signalement verdachte:


- Man


- Blanke huidskleur


- ongeveer 50 jaar oud


- 1.70m 1.80m lang


- warrig krullend, kort donkerblond haar.


- Hij reed in een donkergroene terreinwagen

De politie is op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien op de genoemde locatie, of naar mensen die de verdachte (her)kennen. Zij kunnen contact opnemen met de politie district Rijn & Venen, via: 0900-8844.

Verdachten aangehouden voor het plegen van vernielingen

WOERDEN In de nacht van woensdag op donderdag zijn 2 mannen van 19 jaar, een jongen van 16 jaar en een meisje van 17 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen.

Omstreeks 02.05 uur kwam bij de politie de melding binnen dat een groepje aan de Vossenschanslaan vernielingen zouden hebben gepleegd. Ter plaatse trof de politie het groepje aan. Hierop zijn de vier verdachten, allen afkomstig uit Woerden, aangehouden. Op verschillende plaatsen aan de Vossenschanslaan hebben de verdachten meerdere vernielingen gepleegd. Er zijn onder andere uit verschillende tuinen, plantjes getrokken en weggenomen. Er waren diverse takken van bomen afgebroken en één boom was zelfs afgebroken. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Verkeerscontrole

WOERDEN Op woensdagmiddag heeft de politie een verkeerscontrole gehouden op de Geestdorp.

Tussen 13.00 en 14.15 uur heeft de politie in totaal 8 bekeuringen uitgeschreven.

Er zijn vier bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel, drie keer voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één voor het hebben van een verlopen APK.

Te hard

WILNIS Op woensdagavond heeft een 46-jarige man uit Mijdrecht een proces-verbaal gekregen voor overschrijding van de maximaal toegestane snelheid.

Omstreeks 19.55 uur was de politie net begonnen met een snelheidscontrole op de Burgemeester Padmosweg. Toen de 46-jarige bestuurder met 87 km/u voorbij reed, waar 50 km/u is toegestaan. Het bestelbusje kwam net uit een bocht rijden met oplopende snelheid. Hierdoor was het niet meer mogelijk om op de bestuurder op een veilige manier staande te houden. Hierop zijn agenten achter de man aangereden. Op de Willestee stond het voertuig inmiddels geparkeerd. De man bekende te hard te hebben gereden, omdat hij haast had. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.