Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht 20-01-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Snelheidscontrole

DE BILT Woensdagmiddag 19 januari van 15.15 tot 17.15 uur hield de politie een radarsnelheidscontrole op de Utrechtseweg. In totaal reden 63 van de 1487 gecontroleerde bestuurders sneller dan de limiet van 80 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/uur.

Teveel op

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van woensdag 19 op donderdag 20 januari werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 02.00 uur werd een 20-jarige automobilist uit Knokke-Heist op de Hoofdstraat gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 285 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Verkeerscontrole

BUNNIK De politie heeft op woensdag 19 januari van 13.00 uur tot 14.00 uur een verkeerscontrole op de Provinciale Weg N229 gehouden. Tien automobilisten werden bekeurd omdat zij geen gordel droegen, één omdat de reminrichting van zijn aanhangwagen niet werkte en twee omdat zij te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Inbraak

ZEIST Op woensdag 19 januari werd door enkele verdachten ingebroken in een woning.

Rond 21.15 uur kreeg de politie de melding dat een getuige had gezien dat was ingebroken bij een woning aan de Oirschotlaan. Daarbij had hij enkele verdachten zien wegrennen.

De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en zij stelden een onderzoek in de omgeving in. Aan de hand van het signalement werden op de Koppelweg drie verdachten, jongens van 14, 15 en 16 jaar oud en allen afkomstig uit Zeist, aangehouden. Zij werden naar het politiebureau overgebracht, maar uit onderzoek bleek dat zij niet de gezochte verdachten waren, waarna zij werden heengezonden.

De daadwerkelijke verdachten zijn niet meer aangetroffen. Bij de woning bleek aan de achterzijde in te zijn gebroken. Er was nog niets uit de woning weggenomen.

Snelheidscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG De politie heeft op woensdag 19 januari van 15.20 uur tot 15.55 uur een snelheidscontrole op de Traaij gehouden.

De snelheid van 162 voertuigen werd vastgelegd. Daarbij bleek dat zeventien bestuurders harder reden dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 68 km/u. Tevens werden vier bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.